Ett informativt, positivt och välbesökt årsmöte

35 medlemmar med bra spridning i åldrar – 15-75 år – och en jämn könsfördelning – 17 kvinnor och 18 män – samlades på fredagkvällen till ett årsmöte med många positiva informationspunkter. Eller vad sägs om följande:

296 medlemmar – en helt fantastisk fortsatt hög siffra med tanke på hur många som bor på Kappelshamn. Det tillkommer förstås ett antal fotbollsspelare, men vi har många sommarboende här som stöttar klubben med sin avgift, liksom ett stort gäng gotlänningar och fastlänningar som har eller har haft någon koppling till KIK:s verksamhet.

656 tkr kronor in och 560 tkr ut gav ett bra netto trots stora investeringar i bland annat utegym. Om de bakomliggande orsakerna till detta redogjorde kassören Henrik Sedman på föredömligt sätt. Ett rejält överskott är bra att ha med sig in i framtiden när inte det rekordstora campinginkomsterna längre finns.

I övrigt framgick av styrelses verksamhetsberättelse att de mesta gått enligt planerna – alltifrån arrangemang, anläggningsunderhåll till motion och information. Det enda som kanske inte nått uppnådda mål är fotbollens segerlösa matchsvit.

Verksamhetsplanen för 2018 gicks igenom och det är en del som ska genomföras – arrangemang som klubbmästerskap, triathlon, midsommarfirande och lucia. En hel del arbete med anläggningen planeras – bland annat utplacering av utegymmet redskap, utbyte av bastulavar, utbyte och förlängning av trädäcket framför gamla klubbstugan samt målning av de båda klubbstugorna och avslutande fönsterunderhåll.

På motionssidan fortsätter bastun och spontana aktiviteter på anläggningen som bollkul och så kompletterades verksamhetsplanen med ett par punkter om cykling och myskvällar för barn.

En idé om en stor Kappelshamnsdag i sommar vid hamnen i anslutning till Traktordagens tioårsjubeleum föll också i god jord, men där kommer klubben inte att ha huvudansvaret.

Lillemor Ringvall avgick efter totalt tretton år som styrelseledamot i olika omgångar från 1995. Hon har under den perioden varit både kiosk- och campingansvarig, kassör och sekreterare.

Valberedningen med Rune Franzén, Lotta Axén och Ingela Carlén lanserade Anders Littorin som ny ordinarie ledamot och Bertil Pettersson som ny suppleant efter honom. Rune avsade sig sedan fortsatt valberedningsarbete och ersattes av Roland Pettersson.

De nya campingarrendatorerna Ingabritt Adrianson och Peter Ranke fanns på plats och informerade om sina planer för 2018 och de berättade om att deras första campinggäster – från Tyskland – kommer redan under mars månad.

Många fina vinster drogs i medlemsnummer- och närvarolotterierna tack vara sponsrade priser från i första hand ICA Maxi och Oil & Vinegar.

I det traditionella medlemslotteriet vann Ahmed Ismail ett presentkort på ICA Maxi för 250 kr och Sebastian Pettersson ett på samma ställe för 150 kr. Isak Öhlund vann en kökshandduk.

I närvarolotteriet delades följande priser ut. Presentkort 150 kr ICA Maxi till Anders Sjögren, en varm pläd till Gunilla Sterner samt Oil & Vinegar-prylar till Agge Stenström, Laila Gustafsson Magnus Sjögren och Rune Franzén.

Avslutningsvis bjöds det på smörgåstårta med dryck. Och vid elvatiden gick det sista gänget hem från ett som det verkar uppskattat, informativt årsmöte.

Lämna gärna en kommentar

Vill du gå med i diskussionen?
Dela med dig av dina synpunkter.