Reportage från luciafirande, lammgrillningsfester, midsommarfirande etc

Camping-info på årsmötet på fredag

Efter beskedet i förra KIKaren om att klubben inte mäktar med att driva Kappelshamns Camping kom många besvikna reaktioner men ändå stor förståelse för beslutet. Efter det att vi fått en förfrågan från Inga Britt Adriansson och Peter Ranke i december om att få arrenderas campingen tog vi snabbt tag i frågan genom ett möte med Region Gotlands Kultur & Fritid, de två intresserade samt kassören och ordförande i klubben. Vid mötet gav Regionen lite överraskande klartecken för klubben att hyra/arrendera ut campingen. Campingen fortsätter att heta Kappelshamns Camping, men den kommer att drivas av arrendatorerna företag Yacht Concept Sweden AB. Vid fredagens årsmöte finns Peter och Inga Britt på plats i klubbstugan. De båda sitter just nu och planerar inför campingssäsongen och har lovat att besvara frågor om nya Kappelshamns Camping så långt det går.

En tradition som fortsätter – KIK-lucian

Luciaevenemanget i lördags blev som vanligt traditionellt, trivsamt men ändå kreativt. Ungdomarna med lucian Elvira Lundin i spetsen framförde sina sånger med klara stämmor i Folkets Hus. Inte mindre än 24 priser delades ut i de fyra lotterierna och klubben tackar Oil & Vinegar, ICA Maxi och Bungehallen får att prisbordet blev bra. Tack Camilla Stuxberg och Isa Ewert för en välrepeterad lucia-tablå. Goda saffransbullar och kakor hade Lillemor Ringvall och Gunnel Söderberg fixat. Dessa två och Laila Gustavsson skötte serveringen också. Som avslutning bjöds alla på glass skänkt av Jocke Langer. Även i år var det fina smycket en gåva från Annika Gustavsson Jewellery.

Bra fest i år igen!

Lördagens lammgrillningsfest blev som vanligt en trivsam tillställning, trots att det var lite kallt och blåste. Med hjälp av kvällens idoge trubadur Anders Östergren kunde dock många hålla värmen upp dans fram till midnatt och sen fortsatte några stycken ytterligare ett par timmar. Tack alla funktionärer och gäster som med var med och bidrog till det lyckade kalaset!