Skönsång i Folkets Hus

För 45 år sedan arrangerade klubben den första luciatablån i Folkets Hus. Sedan dess har vi upprepat den traditionen varje år och hoppas kunna få fortsätta med det. Men tyvärr minskar ju ungdomspopulationen på landsbygden så antalet deltagande lusseungdomar har halverats under senare år. Trots detta lyckades de båda evenemangsansvariga Camilla Stuxberg (som var med för 24 året på raken!) och Isa Evert (debuterade 2017) få ihop ett härligt gäng som förgyllde tillvaron för ett 40-tal åskådare med stämningsfylld skönsång. Annika Gustavsson Jewellery tillverkade och skänkte lucia-smycket även detta år, men en nyhet var att Annika (KIK-lucia 1990) var närvarande och själv trädde smycket runt lucian Hilda Sedmans hals.
Som vanligt var det gott om vinster i tiokronorslotterierna – mycket tack vare att ICA Maxi genom Dino Larsson skänkt många bra priser. Tack också till Gunnel Söderberg för allt fixande med lussebullar och ser-vering, där hon hade god hjälp av bland andra Laila Gustavsson och Lillemor Ringvall.

Årets lucia – stämningsfullt och välbesökt

Lucialföljet på väg utDrygt 100 kom till Folkets Hus i lördags för att bevittna klubbens årliga luciauppträdande i Folkets Hus. Lucian Lisa Ekström, Lill-lucian Jennifer Hellenberg, fjorton tärnor och två stjärngossar förgyllde aftonen för åskådarna med vackert och stämningsfullt framträdande. Vi tackar alla som varit med och hjälpt till att fixa detta fina arrangemang – särskilt de båda lucia-ledarna Johanna Hellenberg och Camilla Stuxberg. Tack också Bungehallen, ICA Maxi och Oil & Vinegar för skänkta priser till dem fem lotterierna som alla såldes slut.

Återigen ett lyckat luciaevent

Emma årets lucia

Lördagens luciaevenemang i Folkets Hus under detta klubbens jubileumsår blev som alltid stämningsfyllt och kreativt. Ungdomarna med lucian Emma Sedman i spetsen svarade för ett fint och roligt scenframträdande med sånger och dikter. Återigen lyckades luciaansvariga Camilla Stuxberg att förnya evenemanget och i år hade hon god hjälp av sin evenemangskollega Johanna Hellenberg. Även lotterivinsterna hade fått en ansiktslyftning med varierande och fina priser – mycket tack vare sponsring från Oil & Vinegar.
Extra kul i år var att åtta av de tidigare luciorna fanns på plats detta jubileumsår, nämligen Caroline Sedman (1986 års lucia), Annika Gustavsson (1990), Johanna Hellenberg (1994), Rebecca Stuxberg (2004), Annie Stuxberg (2007), Emelie Gardell (2009), Jennifer Stenström(2010) och Emma Ekström (2011).