Kappelshamn föll med flaggan i topp

Inför lördagens två matcher i Södervärnshallen var inte förhoppningarna särskilt stora om poäng med tanke på att öns två bästa lag svarade för motståndet. Men klubbens båda Futsal-gäng överraskande och var ytterst nära sensationella poäng. Nu blev det bara nära och två uddamålsförluster – först 2-3 mot Gute för KIK A och sedan 3-4 mot Fardhem Garda för KIK B.

I mötet mot Gute är den första halvleken spelmässigt jämn men stadslaget är effektivare och gör två mål. Sedan kommer även ett tredje, men Kappelshamns lirare ger inte upp utan fortsätter med bra spel och lyckas reducera två gånger genom Akbar Rahimi och Abdul Salam Al Mohammad. Närmare kommer inte de grönsvarta på grund av en missad straff. Men hela laget ska ha beröm och det är kul 29-åringen Robin Granqvist i mål visar att han är stabil och även i sin andra match för klubben.

Även KIK B håller också uppe spelet bra mot FG och gör riktigt bra ifrån sig bland annat genom två mål av Abdulbasit Ramzi och ett av lagets bäste spelare Zaid Tahiri. Ett särskilt plus också ska ges till den i sista minuten inhoppande målvakten Jamal Mamand.

Futsal Div 3 lördag dag 8 december Kappelshamns IK A-FC Gute B 2-3 (0-2)
Södervärnshallen kl 13.00 Domare Isak Malm och Roine Söderlind Publik 125
MV Robin Granqvist – Backar Abdulla Osman, Hamze Omar, Manhal Al Mohammad, Akbar Rahimi – Anfallare Jean De Dieu Mugisha ©, Alami Ayman, Abdul Salam Al Mohammad, Ali Kadim
Målen: 0-1 !0.00; 0-2 16; 0-3 25; 1-3 Akbar 30; 2-3 Abdul Salam
Futsal Div 3 lördag 8 december Kappelshamns IK B-Fardhem Garda BK 3-4 (1-3)
Södervärnshallen kl 15.00 Domare Leif Pettersson och Roine Söderlind Publik 79
MV Jamal Mamand – Backar Sajad Rajab, Morteza Karemi, Mustafa Mohammadi – Anfallare Zaid Tahiri ©, Abdulbasit Ramzi, Alireza Elayasi
Målen 1-0 Abdulbasit 0.40; 1-1 3.00; 1-2 8.00; 1-3 19.30; 2-3 Zaid 22.00; 2-4 33.00; 3-4 Abdulbasit

Först förlust sen vinst i Futsal

Tisdagkvällens två matcher i Futsalserien hade helt olika förlopp. När KIK lag B först mötte Dalhem blev en spelmässigt hyfsad jämn första halvlek men en målmässig kollaps i andra – till slut 2-8 i baken. KIK lag A vände däremot ett underläge i halvtid till en seger med 3-1 efter en stundtals strålande insats mot topplaget Väskinde.

Lag B har hittills inte tagit någon Futsal-poäng och det har förstås flera orsaker. En är att laget släpper in alltför billiga mål som under första halvleken som annars spelmässigt är jämn. Halvtidresultatet 4-1 står sig ända till mitten av andra halvlek. I sin iver att snygga till siffrorna glömmer killarna försvarsarbetet, tar för långa byten och dribblar i fel lägen – det gör att slutresultatet blir som det blir. En ljuspunkt är att laget mäktar med två mål genom Zaid Tahiri och Abdulbasit Ramzi.

Lag A tar sin andra seger mot det hittills kanske bästa motståndet och det är imponerande. Den första halvleken kan liknas vid ett ställningskrig där båda lagen inte lyckas skapa mer än en målchans totalt – och den får Vais efter en markeringsmiss och förvaltar den rätt. Redan under inledningen av andra halvlek kvitterar Alima Ayman elegant efter bra förarbete av Jean De Dieu Mugisha. Några minuter senare gör Akbar Rahimi ett bra ryck upp från sin försvarsposition och serverar bollen till Ali Kadim som ensam med motståndarmålvakten kyligt gör 2-1.

Väskinde satsar allt för en kvittering och öppnar sig för kontring, vilket radarparet Alima och Moggie utnyttjar genom en perfekt passning från Alima till en kvickt över halva plan springande Moggie som helt fri fastställer slutresultatet när nio minuter återstår av matchen. Därefter spelar Kappelshamn klokt på säkerhet.

Förutom att hela laget förtjänar beröm måste ändå debuterande målvakten Robin Granqvist ges en extra eloge. En lugn, säker och rutinerad insats mellan stolparna som la grunden för en trygghet i det grönsvarta spelet.

Futsal Div 3 onsdag 5 december Dalhems IF-Kappelshamns IK A 8-2(4-1)
Södervärnshallen kl 18.00 Domare Pelle Öström o Ola Bröms Publik 112
MV Mehdi Haidari – Backar Hussein Khavari, Khodadad Rahimi ©, Sajad Rajab, Morteza Karemi – Anfallare Zaid Tahiri, Abdulbasit Ramzi, Jawid Nasiri, Jamal Mamand
Målen: 1-0 0.30; 1-1 Zaid 7.00; 2-1 straff 8.00; 3-1 14.00; 4-1 19.20; 5-1 29.00; 6-1 29.40; 6-2 Abdulbasit (Khodadad) 32.30; 7-2 33.10; 8-2 36.20

Futsal Div 3 onsdag 5 december Kappelshamns IK-Väskinde AIS B 3-1(0-1)
Södervärnshallen kl 20.00 Domare Ola Bröms o Isak Malm Publik 55
Mål med mer: 2-minutersutvisning Vais 250; 0-1 14.00 1-1 Alima (Moggie) 25; 2-1 Ali (Akbar) 29.50; 3-1 Moggie (Alima) 30.50

1-4 mot IFK Visby

Denna helg var det match för ett av klubbens lag i Futsal-serien, nämligen KIK lag A. Det delvis nykomponerade gänget lyckades inte att skapa tillräckligt många bra målchanser för att hålla matchen jämn.

Redan under den första halvleken fick duktige Mehdi Haidari i KIK-målet hämta tre bollar ur nätmaskorna. I samma halvtid lyckades Kappelshamn dessutom bränna en straff. Inte förrän i matchminut 33 lyckades Hussan Osman spräcka KIK:s nolla, på en retur. Men då hade motståndarna redan gjort sitt fjärde och sista mål.
Jean De Dieu Mugisha är värd ett extra omnämnande. Han är bäst i laget trots att han på grund av resa inte spelat en fotbollsmatch på snart två månader.

Futsal Div 3 lördag 24 november IFK Visby-Kappelshamns IK A 4-1(3-0)
Södervärnshallen kl 12.00 Domare Teddy Larsson Jonas Larsson Publik 160
MV Mehdi Haidari – Backar Abdulla Osman, Hamze Omar, Manhal Al Mohammad – Anfallare Jean De Dieu Mugisha ©, Abdul Salam Al Mohammad, Sajad Rajab, Hussam Osman
Målen 1-0 4.00; 2-0 Manhal 7.00; 3-0 11.00; straffmiss 16.00 4-0 30; 4-1 Hussam 33.00