Fotbollsnyheter

Vid ett spelarmöte strax före nyår har klubben beslutat att frivilligt går ner en division med A-laget och drar ur b-laget från seriespel 2016. En sammanvägning av en spelarenkät och synpunkter från ledare och spelare är grunden till beslutet. Några äldre spelare försvinner från laget och några andra har bestämt sig för att byta klubb och de nyförvärv vi har är inte tillräckligt många för att bilda en trupp för både a- och b-lag.

KIK kommer att spela i div 5A där vi möter Klintehamn, Fardhem Garda B, Visby BoIS, Levide B, Gute B, Hangvar B och Vänge. Utomhussäsongen startar redan den 13 mars med tre DM-matcher, där Kappelshamn under tre marshelger möter Fardhem Garda, Fårösund och IFK Visby.

I GA Cup spelar vårt titelförsvarande lag fem gruppspelsmatcher i Sävehallen, Visby från fredag kväll till lördag morgon 29-30 januari och KIK:s lag i herrar B spelar tre gruppspelsmatcher ett dygn senare i Solklintshallen, Slite.

Många fick pris på avslutningsfesten!

Först bowling, kälkhockey, platscurling, bollprickning och brännboll i Visborgsstaden sedan mat och dryck med prisutdelning på Bageriet vid Stora Torget. Så såg programmet ut vid den årliga avslutningsfesten för fotbollsspelarna. Totalt var ett 15-tal KIK:are närvarande. Som alltid en bra stämning och väl arrangerat av festfixaren Rikard Holmström.

Många priser delades ut under avslutningen. Först och främst fick Jonas Gatu det mest prestigefyllda priset framröstad av spelarna själva, nämligen Årets Spelare. Jonas har varit en viktig kugge i laget, lysande central mittfältare, bollvinnare och tuff i närkampsspelet. Han fick klart flest röster, dubbelt så många som närmaste och ensam om att utses till Matchens Lirare tre gånger.

I övrigt så erhöll Marcus Broberg priset som Årets Överraskning i A-laget, Suhaib Zarum fick B-lagets överraskningspris, träningspriset gick till Pablo Valenzuela, Morteza Fayazi fick pris som Årets Nykomling och så fick Tony Lindström ett specialpris – en lojal kämpe, en av lagets nyttigaste spelare som alltid ställer och fortsätter att utvecklas.

Robin Melin fick två priser – skyttekung i både A- och B-lag assistkung i A-laget.

Sist men inte minst fick Adam Weijmers motta sitt pris för 100 seriematcher för klubbens A-lag som han gjorde den 2 september.

Suhaib Zarum

Årets Överraskning i B-laget

Rille Patrik Emil

Bästa bowlinglaget

Förlust i årets sista utomhusmatch

Kappelshamn/Fårösund B i div 5 lyckades inte undvika sistaplatsen och noterades för en hemmaförlust med 2-4 i säsongavslutningen. Denna match spelades på Fårösunds IP denna sköna brittsommarsöndag mot Hansa/Hoburg. För första gången i år fanns fler spelare på plan med licens för Fårösund än för KIK. Annars har kappelshamnsspelarna varit i klar majoritet. En bra första halvlek borde gett hemmalaget en större ledning än 2-1 och när jättelägen för 3-1 istället slutade i 2-2 och 2-3 i mitten på andra halvlek bäddade det för en ny förlust.

Våra denna dag polkagrisrandiga spelare inleder matchen piggt och lovande. Efter ett bra förarbete av Murtaza Hassani vrider Tony Lindström sig perfekt, möter upp bollen och skjuter mot bortre stolpen utom räckhåll för Hansa/Hoburgs målvakt. Trots att KIK/FGoIK ser ut att ha bra grepp på matchen tillåts motståndarna kvittera efter 36 minuter i solklart offsideläge.
Även den andra halvleken inleder hemmalaget starkt med ett tidigt ledningsmål där veteranen John Erlandsson fyndig spelar till snabbe Marvan Siyad som springer för H/H-försvaret och placerar bollen snyggt i mål. Drygt tio minuter senare skapas fyra giftiga chanser i samma anfall. Tyvärr står bortamålvakten, medspelare, stolpe eller motståndarback i vägen för skott som avlossas. Istället får Hansa/Hoburg en kontring som avslutas med en kvittering – snopet! Sedan ger ett alltför optimistiskt dribblingsförsök ett bolltapp som innebär 2-3 i matchminut 78.
Därefter går KIK/FGoIK ner på en trebackslinje och ökar på till fyra man i anfallet för att åstadkomma en kvittering. Visst skapas det ett antal bra målchanslägen, men avsluten är för dåliga. Och laget blir förstås sårbart bakåt. Det visar sig också i matchen sista spark då ett alltför offensivt Kappelshamn/Fårösund tappar hemåt – något som resulterar i ytterligare ett bortamål.

En av hemmalagets bästa spelare var höger Ali Haidari som gjorde sin bästa match för KIK. Lagets denna dag ende inlånade gutespelare Oskar Andersson ska ha en eloge för sitt mittfältslit och bland fårösundskillarna var Javad Montazari och Yasin Shirdon bäst.

Div 5 söndag 4 oktober Kappelshamns IK/Fårösunds GoIK B-IF Hansa/Hoburg B (h) 2-4 (1-1)
Fårösunds IP kl 15.00 Publik 29 Niclas Olander Assisterande Simon Vernersson och Ida Kellström

MV Morteza Azizi – HB Javad Montazari*, MB Lamin Sallah, MB Abdul Mirzazade*, VB Ali Haidari – HMF Ali Haidari, MMF Oskar Andersson **, MMF Tomas Erlandsson*, VMF Marvan Siyad* – HF Tony Lindström©, VF Yasin Shirdon* – Avb Kadri Cimilji, John Erlandsson*, Gustav Melander*
Byten 4 KC in TE ut; 27 GM in MS ut; 35 JE in KC ut; 46 KC MS in GM YS ut; 65 YS in JE ut; 80 GM in KC ut