25 fixade mycket på arbetsdagen

Mycket blev gjort på en välbesökt arbetsdag. Förutom att det putsades fönster så blev anslagstavlorna rensade och målade, fotbollsplanen vertikalskuren, skräp plockades runt anläggningen, grusgångar och boulebanan blev rensade och krattade, vattenpumparna fixades, avbytarhytterna iordningställdes för att bara nämna en som vi hann med. Energipauser med fika och med Gunnes hemgjorda, välsmakande ärtsoppa gjorde alla pigga och alerta. Det blev också en god spridning i åldrar och kön på de medverkande ideellt arbetande medlemmarna. Tack allihopa!

Mycket fixat på arbetsdagen

Markduk blev utlagt under utegymmets barkflisbädd, avbytarhytterna fick plexiglas, WiFi-mottagningen har förstärks så du har bra uppkoppling i ett stort område från läktarna vid fotbolls-planen till hela campingområdet, fönster putsades, utemöbler plockades in och anslagstavlor ren-sades från gammalt info och häftklamrar. Det är exempel på saker som fixades i det osannolika sommarvädret denna oktober lördag. Tack alla som bidrog med frivillig ideell arbetsinsats!
Den nya WiFi-koden på nätverket som heter Kappelshamn kan hittas i bastuns loggbok och i klubbrummet.

Klubben drabbad av sorg – Rune är död

Nu är klubben en eldsjäl fattigare. Efter ett galopperande sjukdomsförlopp tog Rune Franzén sina sista andetag under eftermiddagen. Rune har under årens lopp gjort stora insatser för KIK. Det mest iögonfallande är kanske fotbollsplanen. Med hjälp av uppskattningsvis 6.000 kvadratmeter fyllnadsmassa från bönder, vägarbeten och villabyggare lyckades Rune fylla upp den sluttande åkern till den idag så fina fotbollsplanen. Utan fotbollsplanen hade vi knappast haft klubbstugorna eller byabastun.
Rune minns vi också som en kämpe på fotbollsplan – han medverkade i 120 seriematcher för A-laget mest som slitvarg på yttermittfältet. Rune är den som medverkat i flesta varpamästerskap – han har liksom ”alltid” deltagit.
Under tjugo år var han med i klubbstyrelsen först som kassör och senare som sekreterare.
Vila i frid Rune – vi kommer att sakna dig som person med bra värderingar och som en hjälpsam, händig, kunnig och idérik kille.
Vår tankar går till hans Kajsa och dottern Matilda.