Medlemsinformation

Allmän information från klubben

Nya KIKaren klar!

På förstasidan ser du Anders Littorin vid en av utegymsstationerna som förhoppnings kan invigas under denna månad. I detta sommarnummer berättas om många event på byn som midsommarfirandet, Smaklösakonsert, Sightseeing med helikopter från Snäckersvallen med mera. Byns båda krogar informerar om sina planer. Dessutom som alltid fotbollsläget, Rilles frågesport, Berra funderingar och Folkets Hus-info. Natalie Techel berättar om sin framgångsrika fritidssysselsättning och några smultronställen på Kappelshamn presenteras. Regionen informerar om vattenfrågan och Nordkalk om bullertillståndet.
Du kan också läsa om klubbens SWOT-analys för 19 år sedan – framtagen av 19 medlemmar. En av dessa var vår saknade fixare och hjälpreda Rune Franzén – honom minns vi förstås på en egen sida
Den nya klubbtidningen ligger nu i postlådorna i bygden och närmare 120 ex håller på att skickas ut via Postnord. Det går som alltid att ladda hem tidningen från hemsidan.

Klubben drabbad av sorg – Rune är död

Nu är klubben en eldsjäl fattigare. Efter ett galopperande sjukdomsförlopp tog Rune Franzén sina sista andetag under eftermiddagen. Rune har under årens lopp gjort stora insatser för KIK. Det mest iögonfallande är kanske fotbollsplanen. Med hjälp av uppskattningsvis 6.000 kvadratmeter fyllnadsmassa från bönder, vägarbeten och villabyggare lyckades Rune fylla upp den sluttande åkern till den idag så fina fotbollsplanen. Utan fotbollsplanen hade vi knappast haft klubbstugorna eller byabastun.
Rune minns vi också som en kämpe på fotbollsplan – han medverkade i 120 seriematcher för A-laget mest som slitvarg på yttermittfältet. Rune är den som medverkat i flesta varpamästerskap – han har liksom ”alltid” deltagit.
Under tjugo år var han med i klubbstyrelsen först som kassör och senare som sekreterare.
Vila i frid Rune – vi kommer att sakna dig som person med bra värderingar och som en hjälpsam, händig, kunnig och idérik kille.
Vår tankar går till hans Kajsa och dottern Matilda.

21 stycken kom på arbetsdagen

Lördagens arbetsdag samlade elva manliga och tio kvinnliga medlemmar – riktigt bra uppslutning i det fina vädret.
Det mesta hanns med som vertikalskärning av fotbollsplan, buskröjning mot Beten, lövkrattning vid parkeringsplatsen, utplacering av avbytarhytter, inomhusstädning, slutstädning i bastun efter bytet av lavar och utplacering av trädgårdsmöbler och bänkar. Dessutom han vi med ett grundarbete för utplacering av stationerna på utegymmet, inberäknad borttagande av gamla telegrafstolpar. Tack alla som kom och hjälpte och fick avsmaka en god lunch med ärtsoppa och hembakat bröd.