Godkänd insats i Team Sportia

MV Rikard Holmström – utespelare: Mats Pettersson©,  Marcus Broberg, Patrik Westerlund, Adam Weijmers, Adam Waktel, David Söderberg, Pablo Valenzuela, Danne Boman.

Matcherna (1×20 minuter) spelades i Sävehallen med början någon timme efter midnatt 30 januari och KIK:s seniorlag deltog i herrar B

Klintehamn – Kappelshamn 1-2

Mål Patrik, Mats

Disciplinerat defensivt spel lade grunden till Kappelshamns seger. Klintehamn skapade egentligen inte särskilt mycket framåt, det kom några ströskott utifrån som Rille hade full koll på. Kappelshamn tog ledningen efter att Mats hittat Patrik med en genomskärare. Och fri med målvakten gjorde Patrik en iskall sulfint och fick öppet mål.

Tvåan kom efter att Mats hade lossat kanonen från minst 15 meter och skjutit otagbart lågt i vänstra hörnet.

Baklängesmålet kom efter en snabb överflyttning och en markeringsmiss.

Kappelshamn – FC Gute 3 1-3

Mål Daniel

Ett snålt spelande och mycket tekniskt juniorlag ställde till en hel del problem för Kappelshamn. Det var dock de grönsvarta som förde matchen och hade mest boll, men Gutekillarna var mycket effektiva i sina snabba anfall och utan Holmströms strålande spel i målet hade resultatet kunnat bli än värre.

Ett litet hopp tändes när Danne reducerade till 1-2 med ett kanonskott i nättaket, men Gute utökade ledningen strax därefter och vann ganska komfortabelt. Tilläggas kan att FC Gute inte förlorade någon match i gruppen och avancerade till semifinal.

Hemse – Kappelshamn 0-4

Mål Adam Wa, Pablo, Adam We, Danne

Rille fick hålla nollan i turneringens sämsta match. Det stundtals riktigt slarviga spelet hade fått publiken att kräva pengarna tillbaka om de hade betalat entré, vilket de inte hade. Nu fick de istället se Kappelshamn vinna ganska enkelt eftersom Hemse bjöd på riktigt stora ytor defensivt.

Waktel öppnade målskyttet med ett skott på distans, innan Pablo bjöd på matchens stora delikatess. Han följde med en hög passning bakifrån och lobbade retfullt enkelt bollen över den utrusande hemsemålvakten och in i mål. Weijmers gjorde 3-0-målet fri med målvakten efter ett påpassligt utkast från Rille och Danne satte punkt för målskyttet med en tunnel på samme olycklige målvakt.

Mats Pettersson