Seger i årets första träningsmatch

Ja, då var årets första träningsmatch avverkad. Ingen drabbning som lär gå till världshistorien men vi gjorde vad vi skulle (knappt) och det räckte. Första halvlek gick i samma tempo som när man är ute och rastar en reumatisk tax. Från stillastående till sakta promenad. Det blev mest trillande med bollen i cirklar runt mittfältet utan att några heta chanser skapades. Dalhem hade några halvchanser och vi hade praktiskt taget ingenting förrän i 27:e minuten då en droppboll ner i Dalhems backlinje forcerades in med ren vilja av Micke som därmed får ett stort Grattis som årets förste målskytt.

Bättre andra halvlek

I andra halvlek tar vi över matchen och ökar periodvis tempot där vi också låter bollen gå som på ett snöre. Det resulterade bl.a. i 2-0 påpassligt inprickat av Adam Weijmers som sprang sig fri i bortre delen av straffområdet efter en perfekt slagen pass från Bäck. Limparski sätter sedan spiken i kistan med ett långskott som var så hårt att målvakten fick hämta hela målvaktsutrustningen som blåste av och landade på parkeringen nere vid ICA Maxi. Ingen match utan skador. Mats stukade fotleden men jag monterade bort skaftet på snöskyffeln från bilen och stagade upp Mats ben så han kunde köra resten av matchen. Det blev väl lite stelare löpsteg men glidtacklingarna satt däremot perfekt. Adam We fick dessutom en muskelbristning i låret och blir antagligen borta till höstsäsongen 2014.

Nåväl, med tanke på att förra säsongen inte gav en enda vinst i träningsmatcherna så är detta ett fall framåt. Stundtals såg det riktigt bra ut idag men naturligtvis kommer det att bli ännu bättre framledes. Nu ökar vi ett snäpp på skalan och satsar på att ge Levide en match på söndag 28/3 (avspark 12.00).

Träningsmatch lördag 20 mars kl 8.00 Rävhagens konstgräs

Kappelshamns IK-Dalhems IF B 3-0 (1-0)

MV Rikard Holmström  – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Erik Frändfors, VB Martin Johansson – HMF Fredrik Bäck, MMF Johan Lindberg, MMF Mats Petersson  ©, VMF David Söderberg –HF Adam Weijmers, VF Mikael Wiflings – Avb Simon Rondahl, Nils Ingelmark

Målen 1-0 Mikael 27; 2-0  Adam We (Fredrik) 51; 3-0 Johan 72

Byten 12 SR in MP ut; MP in SR ut; 65 SR in AWe ut; 75 NI in MW ut

Lars Grundemark