Förlust igen trots bra kämpande

Högaborg U spelar i allsvenskan för 17-åringar så vi var förberedda på att det skulle gå undan i svängarna. Jodå, mycket riktigt blev det mål i baken redan i första spelminuten. Ingen frispelning denna gång utan en dribbling vid straffpunkten som avslutades med ett otagbart skott i ena hörnet. Det blev ytterligare ett mål bakåt efter en halvtimme. Men det målet var en skänk från domaren som inte hann med att hålla koll på en relativt klar offside.

Till vårt försvar ska det sägas att vi trots allt gjorde en spelmässigt godkänd halvlek. Vi tog på oss blåstället och krigade oss in i matchen och när vi fick fart på benen lyckades vi också med att lyfta upp folk i banan, sätta motståndarna under press och därmed komma till avslut. Chanserna radades upp och det var bara millimetrar ifrån att vi kunnat göra både ett, två och tre mål. I andra halvlek tröt dock orken och Högaborg fick ta över tillställningen. Trots spelmässigt övertag satte de inte trean förrän i näst sista matchminuten.
 
Bra: Första halvleks intensitet med hårt jobb. Rille ska ha ett omnämnande då han räddade oss från en brakförlust under den andra halvleken då Högaborg trummade på och skapade åtskilliga chanser. Sett över hela matchen kunde det ha blivit 3-3 likväl som det kunde blivit 0-8. Allt beroende på om man har millimetrarna med sig eller mot sig.

Dåligt: Orken tröt!  

Träningsmatch Högaborgs BK U – Kappelshamns IK 3-0 (2-0)
Söndag 12 april Olympias Sportfält, Helsingborg, Publik: 40 
MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Daniel Boman, VB Kristoffer Hedlund – DMF Mats Pettersson ©, DMF Jack Eriksson – HMF Eldon Reka (Högaborgs-lån), MMF Patrik Westerlund, VMF David Söderberg – TF Mikael Wiflings – Avb Nikola Radic (Högaborgs-lån), Adam Makic (dito), Nils Ingelmark
Målen: 1-0 1, 2-0 31, 3-0 89 
Byten: 25 NR in ERut, 36 AM in PV ut,60 ER in MM ut, 62 PV in AM ut, 75 AM in DB ut, 78 NI in ER ut, 82 MM in NR ut, 86 NR in DS ut