Gute slipper stryk i DM-semi

Vi faller på samma pojklagsgrundfel allt som oftast och mönstret var detsamma även denna gång. Det är mera regel än undantag att vi ska släppa in ett mål i inledningen av matchen. Det är precis som om vi inte har vaknat. Denna gång tar det EN minut och sen var det dags för första baklängesmålet. Sen har vi det ständigt återkommande problemet med fasta situationer där vi hemfaller åt samma misstag gång efter annan; nämligen att stirra oss blinda på bolleländet samtidigt som vi glömmer bort att motståndarna är rörliga och smyger upp bakom ryggen på oss. 0-2 var en klockren nick på hörna där vi glömmer bort en spelare som kommer infarande mot bortre stolpen. Suck och hej å hå!
I övrigt kommer vi inte in i spelet under den första halvleken. FG hittar ständigt lösningar på att dels skapa situationer genom att hitta folk på lediga spelytor. Men också genom att erövra boll väldigt lättvindigt och spela sig ur trängda situationer. Varför har vi inte folk som kan stänga till för motståndarna? Nyckeln till detta ligger i rörligheten. Möter vi en motståndare som är steget före får vi springa och jaga utan att kunna skapa något konstruktivt. Har vi sedan ett femmannamittfält som inte kommer åt bollen blir vår toppforward utlämnad åt sitt eget öde och – vem ska ge honom bollar när inte mittfältet når fram? I det fallet lär man få lägga sig på försvar och mata med långbollar. Det är ett spel som inte passar oss.
 
I andra halvlek får vi se en uppryckning och då kommer vi också upp högre i banan och kan sätta press, utan att för den sakens skull skapa mer än två, tre chanser som är något direkt att bokföra i protokollet. FG skapar fortfarande flest chanser, trots att de får föra spelet mer från egen planhalva.
 
Ett dåligt genrep brukar ge en bra premiär sägs det. Då får vi därmed hoppas att det blir så nästkommande lördag i premiären mot AIK TFF.
 
DM Kappelshamns IK -FG 86 0-2 (0-2)
 Söndag 18 april 2010 kl 126.00 Rävhagen Publik:50

MV Rikard Holmström  – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Daniel Boman, VB Mats Pettersson © – HYMF David Söderberg, HIMF Anders Waktell, CMF Marcus Broberg, VIMF Johan Lindberg, VYMF Fredrik Bäck –  TF Johan Steen – Avb Patrik Westerlund, Joakim Nanneson, Mattias Andersson, Kristoffer Hedlund
Målen: 0-1 1, 0-2 18
Byten: 30 KH in DS ut, 33 PW in JS ut, 46 DS in KH ut, 46 JN in DB ut, 70 MA in PV ut, 81 KH in MB ut