Pladask – hybris gav förlust mot Graip

Pladask! Rätt ner i pannkakssmeten så det bara stänkte om det. Gjorde vi en bra match mot Levide så måste vi antagligen ha drabbats av hybris för i matchen mot Graip var det inte mycket som stämde. Då börjar man att titta på detta med ”inställning”. Mot Levide var manskapet taggade så att det alstrades statisk elektricitet redan i omklädningsrummet. Mot Graip var det lojt redan från början och det märktes både vid samlingen och vid uppvärmningen innan match. Ingen gnista alls. Sådant fortplantar sig genom laget och det blir allt som oftast en kollektiv genomklappning. Det räcker inte med att några få gör arbetet för får man inte med sig de övriga så blir det en dominoeffekt. Det fanns individuellt bra prestationer men däremot fungerade vi inte som LAG. Vi tar inte löpningar där vi ska, vi vänder hem vid fel tillfällen, slår passningar på spelyta som redan är markerad av motståndarna, vinner väldigt få förstabollar och hinner inte med när Graip ställer om till anfall. När vi överlag dessutom är förhållandevis orörliga blir vi också lätta att manövrera bort. Graip kunde allt som oftast ta sig ur trängda situationer på grund av att vi blev för stillastående. När vi väl gjorde en framstöt så var situationen redan kontrollerad av Graip.

3-4-3 och det börjar hända saker
Första halvlek går helt och hållet i Graips favör och de kan gå till halvtidsvila med en 2-0-ledning efter två frilägesmål där de nådde fram med instickspassningar framför mål och där vi själva inte hann med i svängarna. Det är först när Graip råkar göra självmål efter 20 min in på den andra halvleken som vi vaknar till liv och lyfter upp spelet. Den ursprungliga 4-5-1-uppställningen ändras till 3-4-3 och då börjar det hända saker framåt med ett flertal chanser som kunde ha resulterat i ett kvitteringsmål. Emellertid öppnar vi oss bakåt och Graip får ytterligare ett friläge med 5 minuter kvar av matchen och där de kan slå spiken i locket. Idag blir betyget IG. Vi kan bättre och Graip kommer att få känna på ett revanschsuget KIK när serien väl drar igång. Men då krävs det bättre fokusering på uppgiften från vårt manskap.

DM, 2 april kl 16.00 Rävhagens Konstgräs
Domare Simon Jonsson Publik 20
IK Graip-Kappelshamns IK  3-1 (2-0)

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Mats Pettersson ©, VB Erik Frändfors – HMF Patrik Westerlund, MMF Adam Waktel, CMF Joakim Nanneson,  MMF Jack Eriksson, VMF David Söderberg –  TF Johan Steen – Avb Mattias Andersson, Kristoffer Hedlund, Håkan Sandström.

Målen 1-0 14, 2-0, 32, 2-1 65 självmål (David S), 3-1 85

Byten: 40 KH in JS ut, 46 MA HS in JE EF ut, 72 JS in JN ut, 78 EF in KH ut