Förbannelsen är bruten!

Det är först mot slutet som de helblå motståndarna tillåts sticka upp vilket bland annat resulterar i en droppboll från kanten som tar i ovansidan på ribban samt ett friläge som Rille föredömligt räddar. En hård vind gör att spelet blir lite chansbetonat. Men efter första halvlekens tryck i medvind lyckas vi behålla trycket även i motvinden. Kappelshamn står för det mesta av det spel som går att ordna där ute i blåsten. Andersson antecknar sig för årets första seriemål, då han påpassligt håller sig framme och trycker in en målvaktsretur på inlägg från David. Limpan avgör sedan med 2-0 på straff efter att själv blir fälld.  Överlag ­– en kämpainsats, även om det inte är något tempo att tala om. Segern dock fullt rättvis.

Personliga insatser. Ja, Rille spikar som sagt igen och spelar överhuvudtaget mycket förtroendeingivande. Mattias B sopar rent framför målet och backpartnern Mats tillåts dra iväg på en del offensiva upptåg. Macke fördelar bra på mittfältet och David är ett yrväder på vänsterkanten.  Egentligen ska alla nämnas, när det en sådan dag fungerar hela vägen från målvakt till kedja.

Div V lördag 1 maj Kappelshamns IK – Klintehamns IK 2-0 (1-0)

Snäckersvallen kl 13.00 Domare Leif Pettersson

MV Rikard Homström – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman , MB Mats Pettersson ©, VB Kristoffer Hedlund – HMF Fredrik Bäck, MMF Marcus Broberg, MMF Johan Lindberg, VMF David Söderberg – HF Mattias Andersson, VF Adam Waktel – Avb Håkan Sandström, Ola Larsson, Erik Frändfors

Målen: 1-0 Mattias A (David) 14, 2-0 Johan (straff, Johan) 73

Byten: 46 HS in MA ut, 65 EF in DS ut, 70 OL in PV ut, 80 DS in AE ut, 83 MA in FB ut