Förlorad serieledning på övertid

Matchen som helhet är en jämn drabbning mellan två anfallsglada lag och i ett förhållandevis högt tempo. Bollen far fram och tillbaka mellan de båda lagens straffområden som kulan i ett flipperspel. Garda har något fler chanser under den första halvleken än vad vi lyckas åstadkomma. Efter fjorton minuters spel in på andra släpper vi ett inspel från vänsterkanten som landar med exakt precision bakom vår backlinje där vi inte hinner vända hem och där Rille inte hinner ut för att störa den framstormande Gardaforwarden. Typiskt! 0-2 kommer sedan som en kalldusch minuten senare där Garda håller sig framme och trycker in en retur.

Men sedan kommer förvandlingen. Kappelshamn ökar tempot och tar tag i spelet ordentligt. Det blir ett kraftigt tryck mot Gardamålet och ett flertal chanser radas upp med bl.a. två skott i målramen. Med sjutton minuter kvar signalerar Rickard att han behöver byta. I det läget får vi en offensiv frispark mitt på motståndarnas planhalva. Rickard får löfte om att byta om han först går in och drar in frisparken i nättaket. Det var precis vad han gör. Hans 30-metersmörsare far iväg som en projektil under ribban. Rickard kan därmed kliva av banan med gott samvete och en i övrigt utmärkt match.

Forceringen fortsätter och med sju minuter kvar kommer kvitteringen. Mattias A håller sig framme och trycker in en retur efter skott från Waktis. I det här läget av matchen har Kappelshamn dessutom gått över till 3-4-3 för att få bättre tryck framåt. Den taktiken resulterar i 3-2 strax före slutet. Bäck hittar fram med en djupledspassning till Macke som med dödsförakt slängde sig fram i luckan som uppstår mellan backlinje och målvakt och pressar in ledningsmålet på volley. Sånär blir Macke segerskytt för andra matchen i rad men det punkteras två minuter in på övertiden.

3-3 får väl ändå anses vara ett rättvist resultat med hänsyn tagen till spelet över hela matchen. Tyvärr hemfaller vi åt rent slarv emellanåt vilket gör att vi bjuder på skräpmål helt i onödan. Vi tappar poäng med jämna mellanrum genom att skänka bort dessa mål och det kan man inte göra i långa loppet om man ska vara med och kriga om seriesegern. Skärpning måste till på den fronten.

Anmärkningsvärt i övrigt: Rilles nolla spräcktes efter SJU halvlekar och fjorton minuters spel. Berggren gör sin första match från start sedan den 20september förra året, med en rätt igenom stabil insats. Ahl gör sin första match sedan mars förra året. Han hinner visa att han vill vara med på allvar och kämpa om en forwardsplats. Största utropstecknet för dagen är annars Erik. Han kommer in i den 42:a minuten och gör sedan en kanonmatch från sin högerbacksposition. Bra jobbat!

 Div V torsdag 27 maj Kappelshamns IK-Garda IK 3-3 (0-0)

 Snäckersvallen kl 13.00 Publik 6 Domare: Anders Nyström

 MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Richard Berggren, VB Christoffer Hedlund  – HMF Adam Waktel, MMF Marcus Broberg ©, MMF Fredrik Bäck, VMF David Söderberg – HF Patrik Westerlund, VF Daniel Boman – Avb Christoffer Ahl, Erik Frändfors, Mattias Andersson

 Målen 0-1 59; 0-2 60; 1-2 Richard (frispark, hand) 73; 2-2 Mattias A (Adam) 83; 3-2 Marcus (Fredrik) 88; 3-3 självmål 92 

 Byten 39 CA in PW ut; 43 EF in PV ut; 69 MA in DB ut; 73PV in RB ut; 80 PW in KH ut