Hårt arbete brukar löna sig

Vänge är dock farliga i kontringarna och skapar den bästa chansen under de första 45 minuterna.Rille räddar i sista sekunden. Under den  andra halvleken fortsätter vi trumma på och en kvart in landar Bäcks en perfekt slagen högerhörna rätt på en låg språngskalle otagbart i målvaktens vänstra hörn. Macke nickar elegant in bollen De sista tio minuterna får vi slå ifrån oss för då är Vänge riktigt på hugget i sina försök att forcera in en kvittering. Det blir hönsgård på några hörnor, men Rille får i sedvanlig ordning rädda oss.

 Totalt sett är det en rättvis seger och den borde ha blivit några mål större med tanke på spelövertaget och chansutvecklingen men en ettmålsseger är också en seger och värd tre poäng. Ioch med vinsten seglar vi upp på andraplats i tabellen då lagen före oss tappar poäng. Eskelhem får 2-2 mot VAIK TFF och serieledande Roma IF får däng av Graip med 4-1. Vi är en poäng efter Roma, men har en match färre spelad och kan således gå upp i serieledning efter hängmatchen.

 Tillbaka till dagens match. Spelarbetyg: Alla kämpar på och tröjorna är osedvanligt blöta efter matchen och det är vare sig av regn eller duschning med matchstället på. Ren och skär svett helt enkelt. Rille håller sin tredje raka nolla och hela backlinjen var stabil. Pablo börjar komma upp i fjolårets nivå och Kristoffer H växer för varje match och får nog betyget ”matchens lirare”. Det håller på att bli ett mål också men Vänge-målvakten hinner tippa bollen i ribban. Tack för denna arbetsseger!

Div V torsdag 20 maj Vänge IK-Kappelshamns IK 0-1 (0-0)

 Vänge IP kl 19.00 Publik: 40 Domare Anders Nyström

 MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Mats Pettersson ©, VB Kristoffer Hedlund – HMF Fredrik Bäck, MMF Marcus Broberg, MMF Håkan Sandström, VMF David Söderberg – HF Patrik Westerlund VF Adam Waktel – Avb Johan Lindberg, Mattias Andersson, Martin Sander, Rickard Berggren

 Mål 0-1 Marcus (Fredrik) 61

Byten 30 JL in AW ut; 80 59 MA in HS ut, 64 AW in PW ut, 68 MS in DS ut, 70 RB in MB ut, 75 DS in FB ut