Serieledning efter 3-0

Första halvlek präglas i övrigt av spel mot Hemsemålet i 45 minuter även om motståndarna emellanåt tillåts sticka opp i snabba kontringsanfall vilket åtminstone resulterar i EN jättechans.

Andra halvlek är den första lik. Vi har spelet och chanserna och Hemse försöker utnyttja kontringslägena. Det dröjer till den 24:e minuten innan tvåan kommer. Efter ett massivt anfall, där hela laget trycker tillbaka motståndet, landar bollen hos Danne B som avancerar framåt från mittbackspositionen och hittar en lucka i målvaktens nedre högra hörn.

Det hinner bli avspark och sen är det färdigt igen. Patrik blir frispelad och kan iskallt rulla in trean.

Det betyder 3-0 och serieledning eftersom ledarlaget Eskelhem endast mäktar med 0-0 mot När och förpassas därmed till fjärdeplatsen. Eskelhem väntar dessutom i nästa omgång.

Mera om dagens match. Trots en kassaskåpssäker seger så finns det brister. Matchbilden förstörs delvis av den hårda sidovinden som råder och det blir därför väldigt chansartad fotboll där man aldrig riktigt vet var bollen ska hamna på grund av blåsten. Passningsspelet lämnar därför en hel del att önska.

I övrigt finns det en hel del individuella prestationer att lyfta fram. Försvaret med Rille i målet (håller nollan för fjärde gången) och Pablo, Danne B, Mats och Kristoffer H sopar rent och kan ägna stor del av matchtiden åt att spela anfallsfotboll. Patrik håller motståndarförsvaret sysselsatt med sina aviga vändningar. Tony får göra debut på höger mittfält och har en hel del inlägg med bra tryck i. Simon gör också årsdebut och är millimetrar från att bli målskytt.

Div V lördag 29 maj Kappelshamns IK-Hemse BK 3-0 (1-0)

 Snäckersvallen kl 13.00 Publik 10 Huvuddomare Bror Hansson. Assisterande: Regis Takaravasha o Gabriel Rohnström

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Daniel Boman, MB Mats Pettersson©, VB Kristoffer Hedlund. – HMF Erik Frändfors, MMF Johan Lindberg, MMF Håkan Sandström, VMF Fredrik Bäck – HF Mattias Andersson, VF Patrik Westerlund – AvbTony Lindström, Simon Rondahl, David Söderberg.

 Målen: 1-0 Mattias A (Erik F) 25 2-0 Danne B (Håkan S) 74, 3-0 Patrik W (David S) 75

 Byten: 46 DS in JL ut, 74 TL in EF ut, 80 SR in MA ut