Stark veteranpremiär

De grönsvarta kappelshamnslirarna inleder bra och upptäcker snart att långa passningar inte är det mest effektiva på underlaget. Ett sällan skådat kortpassningsspel i kombination med ett rörligt mittfält ger KIK ett övertag som vi utnyttjar bra, dels genom Håkans vänster efter en hörna, dels genom Freddas retfulla avslutning efter Nisses perfekta boll. Vi har fler chanser, men det har även motståndarna som alltid är skickliga på snabba spelvändningar – så vår pausledning med 2-0 känns helt ok, liksom även 4-2 hade varit.

Under den andra halvleken har Hansa/Hoburg kanske lite mer bollinnehav, men vi går förtåndigt in för att bevaka ledningen och släpper inte till några chanser.

Kul med två lyckade veterandebutanter. Vår gamle pojklagslirare Mats från Hangvar gör en i stort sett en felfri målvaktsinsats och Henrik visar att han inte bara kan vara duktig i seniorsammanhang. Löwets aktionsradie som högerbreddare mellan de båda kortlinjerna är imponerande.

Veteranserien söndag 9 maj IF Hansa/Hoburg-Kappelshamns IK 0-2 (0-2)

Rone IP kl 18.00 Domare: Linus Christiansson Publik 18  

MV Mats Boman – HB Patrick Olofsson, MB Ola Larsson ©, MB Roland Pettersson, VB Roy Sandström – HMF Kalle Boberg, MMF Fredrik Johansson, MMF Håkan Sandström, VMF Henrik Löwenhamn – HF Danne Stenström, VF Nils Ingelmark– Avb Berra Sandström  

Målen 0-1 Håkan (Fredrik) 12; 0-2 Fredrik (Nils) 24    

Byten 6 BS in PO ut; 13 PO in DS ut; 24 DS in NI ut; 30 NI in PO ut; 38 PO in RS ut; 46 RS in BS ut; 48 BS in PO ut; 54 PO in HL ut