Delad serieledning efter makalös upphämtning med 4 Waktis-mål

Efter 20 minuter i första skapar vi knappt någonting som påminner om konstruktivt spel. Det är som vanligt i princip då vi har en viss förmåga att inte vara med från början. Roma har under den tiden ryckt ifrån med en 2-0-ledning. Först på ett skott från hörnet av straffområdet och därefter en nick på frispark. Vi är inte ens i närheten av att rädda oss undan målsituationerna utan trampar i passivitetsfällan.

Med 2-0 i baken är det för många lag ridå och godnatt. Här visar sig emellertid lagets kampmoral. Nu börjar vi kliva upp i banan, vinna mer förstabollar och hitta fram med passningarna.

I den 28:e minuten testar Limpan målvakten med ett skott men agerandet blir valhänt och Waktis kan peta in reduceringen i tomt mål. Resten av halvleken trummar vi på mot Roma-målet utan att hitta nätmaskorna.

Förhoppningen är att vi ska kunna fortsätta föra matchen i andra halvlek. Det blir tvärtom. Roma tar åter igen kommandot och under de första 20 minuterna blir vi förvandlade till statister. Det är inte många bollar som hittar fram till rätt adress. Roma vinner närkamperna, luftduellerna, hittar konstruktiva lösningar på att krångla sig ur man-man-situationer och är på det stora taget aktivare. 3-1 hänger i luften och Rille får rädda oss några gånger när det osar hett i straffområdet.

Efter cirka 20 minuter verkar det dock som om Roma börjar tröttna och vi får spelet att successivt börja stämma igen. Vi kommer högre upp i banan, vinner bollar och kommer fram på kanterna. Kvitteringen kommer därför som på beställning. Limpan hittar fram till Waktis på vänstersidan och den sistnämnde lobbar iskallt in 2-2 från straffområdesgränsen.

I det här läget av matchen, med 17 minuter kvar av speltiden, är vi på gång ordentligt. De sista tio minuterna pressar vi på ordentligt. Med tre minuter kvar blir det oreda i Romaförsvaret när vi får ett inkast högt upp på högerkanten. Macke hittar fram med inkastet till Waktis som blir helt fri med målvakten och sätter bollen iskallt i ena hörnet.

Som om inte Waktis har fått nog fortsätter han målkavalkaden med att även göra 2-4 på övertid där Ahl krigar fram bollen ur en närkampsituation innanför straffområdet och där bollen hoppar fram och tillbaka som en flipperkula innan den slutligen landar i nätet.

Strongt att vinna trots tvåmålsunderläge och trots att spelet går knackigt under halva matchen. Men med kampvilja kan man komma långt och det visade vi idag.På spelarfronten gör Danne Boman en stark insats i försvaret och framåt är det naturligtvis Adam Waktel som är matchens kung med sina FYRA mål.

 Div V tordag 17 juni Roma IF- Kappelshamns IK 2-4 (2-1)

Klostervallen kl 19.00 Publik 25 Domare Bror Hansson.

MV Rikard Holmström – HB Rickard Berggren, MB Daniel Boman, MB Mattias Boman, VB Pablo Valenzuela. – HMF Fredrik Bäck, DMF Mats Pettersson ©, OMF Johan Lindberg, DMF Marcus Broberg, VMF Adam Waktel – TF Chrisoffer Ahl – Avb Patrik Westerlund, David Söderberg, Håkan Sandström

Målen:1-0 16, 2-0 18, 2-1 Adam  (Johan) 28, 2-2 Adam  (Johan) 73, 2-3 Adam  (Marcus) 87, 2-4 Adam (Christoffer) 91

Byten: 31 PW in CA ut, 64 DS in RB ut, 75 HS CA in MB PW ut