Formsvackan består

Det har gått troll i bollen. Där motståndarna får bollen med sig i den mest knasiga situation kör vi istället fast. Dagens match var ett tydligt bevis på den gamla klyschan ”stolpe ut” (sett ur vår synvinkel). Mönstret går igen från tidigare matcher. Det är den första kvarten som än en gång spökar för vår del. Tendenserna finns där redan från början då uppvärmningen känns loj och avslagen. Då vet man att inledningen på matchen fortsätter i samma tecken. Mycket riktigt. VSB tar tag i taktpinnen från början och skapar det mesta och det bästa av spelet. Efter en kvart tar de ledningen på ett skott strax utanför straffområdet som ändrar riktning på en av våra spelare, tar en båge och dalar in otagbart i ena krysset. Rille, som i övrigt gör en bra insats (som vanligt), är chanslös på detta slumpmål.

Efter det målet lyfter vi spelet och vi äger sedan matchen fram till slutsignalen med några få kortare svackor då VSB får möjlighet att låna bollen. Men som sagt, det gäller att göra mål också och det har vi infernaliskt svårt med denna afton. Vi bränner närmare tio klara chanser men det ska i sammanhanget sägas att VSB:s målvakt räddar sitt lag från förlust genom ett antal fullständiga vansinnesräddningar som man knappt tror är möjliga att utföra.

Trots spelövertag i 70 av matchens 90 minuter får vi slokörade se oss förlora. Vi ser en hel del individuellt bra prestationer. Rille i målet, Conny och Macke med fältherrarnas överblick samt Mattias A som gör sin bästa match för säsongen och är bara millimetrar från att göra både två och tre mål. Noterbart: Grattis till Conny som gjorde sin tvåhundrade match i a-laget!!!

Däremot brister det i spelet mellan lagdelarna. Backlinjen backar ofta för djupt hem och hamnar nästan i knät på Rille. När då inte någon attackerar bollförare får motståndare ta sig fram till vårt straffområde och prickskjuta därifrån. Segermålet är ett synligt bevis på detta. Hamnar backlinjen för långt ner blir det samtidigt för stort avstånd till mittfältet och vi ser ofta hur det blir gap på 40-50 meter mellan de lagdelarna. Hittar då motståndarna in med bollar i den tomma ytan mellan mittfält och backlinje gör man det svårt för sig själv. Nästa problem blir att uppspelen nerifrån blir väldigt chansbetonade eftersom det av förklarliga skäl inte är helt lätt att lägga en 40-meterspassning ”rätt på läppen” på en medspelare.

Nu väntar närmast Graip på programmet. Ytterligare en ”måstematch” således. Vinst och vi finns med i toppen fortfarande. Förlust och vi är avhängda. Välj vilket ni föredrar.

 Div V torsdag 10 juni VSB FF-Kappelshamns IK 1-0 (1-0)

Tingsbrovallen, kl. 19.00. Publik: 20 Domare: Rolf Wahlgren

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Mats Pettersson ©, VB Kristoffer Hedlund – HMF Fredrik Bäck, MMF Marcus Broberg, MMF Conny Östergren, VMF David Söderberg  – HF Patrik Westerlund, VF Mattias Andersson – Avb Christoffer Ahl, Erik Frändfors, Håkan Sandström

Mål 0-1 14

Byten 25 CA in PW ut; 65 PW in MA ut; 68 EF in DS ut; 75 HS in CÖ ut; 80 MA in MP ut