Tillbaka i vinnarspåret!

Första halvlek präglas först av ställningskrig men vi växer successivt in i matchen. I 24:e minuten drar Danne B in en frispark via ribban och målvaktens bakhuvud och när man har millimetrarna med sig i en sådan situation får man känslan av att ”det här grejar vi”.

I 42:a  minuten kostar vi på oss lyxen att missa en straff. I anfallet efter gör försvaret sitt enda riktiga misstag på hela matchen när de står och tittar på varandra och undrar vem som ska ta hand om bollen som ramlat ner från himlen och mitt framför målet. Denna passivitet utnyttjar Graip som dunkar in kvitteringen från nära håll. Skam den som ger sig. Minuten senare svarar vi med att åter ta ledningen. Danne B hittar fram med en långboll mot bortre delen av straffområdet där Håkan kommer rusande in på den fria ytan och får dunderträff med vänstern. Bollen far som en missil rätt upp i nättaket.

I andra halvlek stänger vi till bakåt och manövrerar ut Graip med ett effektivt och snabbt passningsspel. Bollen gör arbetet och Graip får jaga. Ahl får avgöra efter tio minuter på en perfekt genomskärare från Håkan där Christoffer elegant rundar målvakten och rullar in bollen i tomt mål. Naturligtvis finns det bud på flera mål men det är extremt svårspelat idag med tanke på att det blåste styv kuling. Spelet blir därför chansbetonat då det är svårt att beräkna bollbanan i vinden. I andra halvlekens motvind håller vi dock ner bollen bättre på backen och kan ta oss runt på kanterna.

Segern är klockren och vi har inget att be om ursäkt för. Segern känns extra bra när det rapporterades att seriens etta (Eskelhem) åker på årets första förlust mot Vänge samt att Gute enbart får 0-0 mot VSB. Nu är vi med i toppstriden igen.

Spelarbetyg: Rille är lugnet själv och behöver inte ens ryta ut några kommandon från de bakre leden. Får mest ta hand om bakåtpassningar.

Hela backlinjen ytterst stabil. Pablo och Kristoffer stänger till fullständigt och bröderna Boman sopar rent med besked. Det var inget snack om vem som ägde den delen av planen. Macke och Limpan är helt outstanding i den centrala mittfältsrollen. De hittar spelöppningarna både framåt och utåt kanterna samtidigt som de också orkar jobba defensivt föredömligt. Bäck och Håkan på ytterkanterna kommer runt gång på gång och skapar åtskilliga farligheter med sina inlägg. Patrik täcker boll och drar på sig bevakning där vi får många offensiva frisparkar. Ahl går på djupet och är ständigt på hugget. Med en drygt kvart kvar gör vi ett trippelbyte där Erik kommer in och avlöser Håkan. Erik ska först understödja Kristoffer så att vi inte blir för övermodiga, vilket han gör förtjänstfullt. Jörgen gör debut i kappelshamnströjan med den äran och är bara millimetrar från att bli målskytt. Veteran-Ola byter av Pablo vilket är lika med att Graip ger upp den kanten, då de inser att de inte kommer fram nu heller.

Kan det därmed bli något annat än toppbetyg en sådan dag?

Div V torsdag 10 juni Kappelshamns IK-IK Graip 3-1 (2-1)

Snäckersvallen kl 13.00 Publik: 30 Huvuddomare Adam Ladebäck Assisterande Håkan o Daniel Bengtsson

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Daniel Boman, VB Kristoffer Hedlund – HMF Fredrik Bäck, MMF Marcus Broberg©, MMF Johan Lindberg, VMF Håkan Sandström  – F Christoffer Ahl, VF Patrik Westerlund – Avb Jörgen Sköldpil Erik Frändfors, Ola Larsson

Mål 1-0 Daniel (frispark,Marcus) 24; 1-1 43; 2-1 Håkan (Daniel) 44; 3-1 Christoffer (Håkan) 55

Byten 74 JS in PW ut; 76 EF in HS ut; 77 OL in PV ut

1 kommentar
  1. karl-johan says:

    fan va skönt att ni kämpar på..håller på er maskrosorna…vi är överallt…

Kommentarer ej möjligt!