Återigen förlust mot VSB

VSB är rappare, har ett snabbare anfallsspel och vinner framför allt de bollar de ska vinna och i rätt moment. De får dessutom alltför ofta möjlighet att spela sig ur trängda situationer genom att vi går med två spelare mot bollförare men släpper markering vilket möjliggör för bollföraren att enkelt spela sig ur situationen på omarkerad spelare – pojklagsfotboll således från vårt håll. VSB har 0-2 efter 35 minuter och båda målen är likvärdiga – de får spela sig fram centralt och får alldeles för lättvindigt placera bollen utom räckhåll för Rille från straffområdesgränsen.

Under andra halvlek får vi se en total scenförändring. Vi kommer ut som hungriga vargar och kör över VSB fullständigt. Under de första 20 minuterna kommer motståndarna knappt över på vår planhalva. Det är en kompakt press mot deras mål i gott och väl 40 minuter men sen var det där med att göra mål också. Idag ville det sig inte. Iochförvisso reducerar Patrik med en volley på hörna men sen kommer målsumpningarnas stora galaafton. Det är stolpskott, det är missade frilägen, det är bollar som ligger och snurrar på mållinjen och jag vet inte vad i övrigt. Tillställningen är fullständigt galen. I slutminuterna drar Håkan in en frispark från 35 meter men målet döms bort då frisparken var indirekt. Frågan är om frisparken verkligen skulle ha varit indirekt med hänsyn tagen till situationen som gav frispark. Eftersom reglerna ändras oftare än vanligt folk byter byxor är det i dagsläget därför lite luddiga begrepp kring denna situation. Inte ens domaren, den i övrigt utmärkte Rolf Wahlgren, var säker på att hans domslut var rätt. För övrigt skulle vi dessutom haft en straffspark där Patrik blir nerriven med ett omvänt livtag. Nu ska vi inte skylla förlusten på felaktiga frisparkar och uteblivna straffar. Det gäller att förvalta chanserna också på ett rätt sätt.

Till denna match gör vi bedömningen att använda full bänk, det vill säga FEM avbytare. Vi förmodar att semestern hade satt sina spår hos en del och därför kan det vara på sin plats även med spelare nummer 15 och 16. Dessa blir Jack och Göran. Göran är en av KIK:s gamla trotjänare och en av klubbens bästa spelare genom tiderna. Nu får han göra comeback de sista tretton minuterna och gör det med den äran. Takterna finns kvar. Steget, bollbehandlingen och spelsinnet sitter där det ska. Göran hade onekligen blivit ett starkt tillskott till a-laget om det inte vore för att han av någon outgrundlig anledning valt att bo i rövarnästet Stockholm. Likadant med Jack. Vad sjutton har ni där oppe att göra? Livskvaliteten och framförallt ett roligt fotbollsgäng finns här nere på ön.

Div V torsdag 29 juli Kappelshamns IK-VSB FF 1-2 (0-2)

Snäckersvallen kl 19.00 Publik: 55 Domare Rolf Wahlgren

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Mats Pettersson ©, VB Kristoffer Hedlund – HMF David Söderberg, MMF Marcus Broberg, MMF Johan Lindberg, VMF Adam Weijmers – HF Adam Waktel, VF Patrik Westerlund – Avb Mattias Andersson, Rickard Berggren, Håkan Sandström, Jack Eriksson, Göran Sandström

Målen: 0-1 7; 0-2 35; 1-2 Patrik (David) 50

Byten 28 MA in AWe ut; 46 RB in PV ut; 62 HS in KH ut; 77 GS in MA ut; 81 JE in DS ut