Delad poäng i norrderbyt

Till den andra halvleken kommer vi ut som ett nytt lag och sätter press direkt. Det tar sex minuter innan första målet kommer och ytterligare sex minuter senare har vi vänt matchen till en 2-3-ledning. Det börjar med att Danne B hittar rätt i friläge framspelad av Limpan. Den senare hamnar i ett stim av effektivitet och svarar för två mål efter väggspel i straffområdet båda gångerna. Något senare har Limpan en kalaschans att avgöra matchen med en praktfull nick på hörna men bollen räddas på mållinjen. Himla osis! Nu får Graip istället nya krafter och kvitterar på ett långskott strax under ribban. Då visar matchuret på 84 minuter. Pacemakern håller sedan på att få härdsmälta när Graip minuterna före slutet får iväg ytterligare ett långskott som prickar ribba och stolpe innan den räddas på mållinjen.

Sammantaget får ett oavgjort resultat anses som rättvist.

På spelarfronten fick vi se ett stabilt backspel trots tre baklängesmål men målen tillkom efter situationer som backarna inte kan lastas för. Mattias ”Mertesacker” Boman gör sin bästa match för året och sopar fullständigt rent i de bakre leden. Även bra kämpat av det för dagen nygamla ytterbackparet Rickard B och Erik. Mats sliter som vanligt bra och hinner med att även gå på avslut. På mittfältet är det Macke och Limpan som dirigerar med eftertryck. Bäck och David på yttermittfältet syns mindre än vanligt vilket inte var deras fel eftersom uppspelen gick mera centralt. Bäck fick i andra halvlek gå ner och vikariera som ytterback med fullt godkänt resultat. Framåt är Danne tung och svårstoppad och Patrik är ett ständigt orosmoment för motståndarbackarna eftersom han vågar utmana.

I andra halvlek gör Adam Weijmers comeback efter mer än tre månaders skadefrånvaro. Det är ett piggt inhopp där Adam visar gamla goda takter som bollvinnare. Comeback gör också en gammal trotjänare som fick blixtinkallas med tanke på att cirka femton man var borta på grund av skador, avstängningar etcetera, nämligen Moqi Trolin. Moqi hann spela en knapp halvtimme innan en sträckning satte stopp för vidare spel. Moqi visade gamla goda takter och hann anteckna sig för ett målpass.

Har jag glömt någon? Rille i målet ja! Men vi vet att Rille håller hög klass även om han idag hade förbaskat oflyt vid 2-0-målet där han enbart ska täcka ut bollen för att den ska gå död över kortlinjen men där en enveten Graipare hinner få in en sko och sno åt sig bollen på samma linje och skruva bolluslingen i tomt mål från i stort sett ingen vinkel alls och nästan vid hörnflaggan. Ett dylikt mål gör man bara en gång under karriären även om man får 100 nya försök! Hur kan det komma sig att det är just det här laget som drabbas av den här typen av baklängesmål?

Div V torsdag 8 juli IK Graip-Kappelshamns IK 3-3 (2-0)

Slite Konstgräs kl 19.00 Publik: 30 Domare Anders Nyström

MV Rikard Holmström – HB Rickard Berggren, MB Mattias Boman, MB Mats Pettersson ©, VB Erik Frändfors – HMF Fredrik Bäck, MMF Marcus Broberg, MMF Johan Lindberg, VMF David Söderberg – HF Daniel Boman, VF Patrik Westerlund – Avb Moqi Trolin, Adam Weijmers

Målen: 1-0 11; 2-0 17; 2-1 Danne (Johan) 51; 2-2 Johan (Patrik) 54; 2-3 Johan (Moqi) 57; 3-3 84

Byten 56 MT in DB ut; 62 AW in DS ut; 77 DB in RB ut; 83 DS in MT ut