Nu börjar vandringen uppåt i sexan

Inledningsvis har HSK/KIK ett sällan skådat passningsspel – inspirerat av VM? – där bollen går i sidled mellan backar och mittfältare och den avgörande passningen framåt dröjer. Förgäves forecheckande hemmaspelare i Graip blir konfunderade, men mot slutet av första halvlek orkar vi inte hålla spelet på samma nivå och vi pressas alltmer. Det känns därför skönt med en halvtidsvila.

Inledningen av andra halvlek blir tuff för bortaspelarna. Graip verkar piggare och matar fram flera farliga inlägg. Efter fem minuter ligger vi under,  efter det att framrusande graipare är först på bollen bakom bortre stolpen efter ett bra inlägg. Under ytterligare några minuter känns läget besvärligt, men i 57:e matchminuten skyfflar dittills rätt osynlige Eduardo in en kvittering efter en kalabalik framför hemmamålvakten. Efter det blir Eduardo som en ny spelare och hela HSK/KIK-laget får ny energi. En kvart senare slår Lill-Hibba en perfekt lång passning till snabbe Oscar och han ger elegant bortalaget ledningen. Efter det känns som om matchen är i hamn, vi  – läs Oscar – ligger närmare 3-1än Graip en kvittering.

Förutom nämnde Oscar ska Göran och Mattias ha ett plus i kanten för avgörande insatser. Sammantaget gjorde alla spelare en bra insats. Nu ska vi inför höstsäsongen förbättra rutinerna för matchkallelser och sikta mot många nya sköna trepoängare. Just nu är vi ännu på en sjundeplats – men det är bara tre pinnar, någon hängmatch och lite målskillnad upp till tredjeplatsen.

Div VI söndag 4 juni IK Graip B-HSK/KIK B 1-2 (0-0)

Slite Konstgräs kl 18.00 Publik 25 Domare Tommy Johansson

MV Fredrik Liljegren – HB Jonas Karlsson*, MB Mattias Hillblom*, MB Ola Larsson, VB Jonathan Johansson* – HMF Mikael Östervall*, MMF Alf Hansson ©, MMF Göran Hansson*, VMF Eduardo Mackado – HF Emil Pettersson*, VF Berra Sandström – Avb Oscar Bogren*, Alex Björklund*  

Mål  1-0 50; 1-1 Eduardo (Berra) 57; 1-2 Oscar (Mattias) 72

Byten 2 OB in BS ut; 4 BS in OL ut; 28 AB in BS ut; 46 BS in EM ut; 56 EM in AB ut; 67 AB in BS ut; 70 BS in JK ut; 79 JK in OB ut; 81 OB in EM ut

* som i alla tidigare matchrapporter står en * bakom de spelare som har hangvarslicens.