En av KIK:s bästa matcher de senaste fem åren

Matchen i övrigt då? För en gång skull är vi med i matchen redan från avspark. Det visar sig både på inställningen och viljan. Det tar inte mer än fyra minuter innan David hittar fram med ett perfekt avvägt inlägg från vänsterkanten som Danne förvaltar med en lika perfekt nick. Här anar man redan att det är något häftigt på gång. Första halvlek fortsätter med hög intensitet från båda håll. Eskelhem har ett distinktare och mera rakt passningsspel, men fastnar allt som oftast på mittfält/backlinje där vi vinner tillbaks bollen på ren vilja. Även om Eskelhem försöker komma igenom centralt så stänger vi till ordentligt. De chanser som motståndarna skapar kommer som regel på fasta situationer – bland annat får vi rädda på mållinjen efter en frispark. Å andra sidan är inte vi heller ofarliga utan ställer till med en hel del oreda i Eskelhems straffområde. I 34:e minuten får vi en hörna från höger. Waktis slår den perfekt på Danne som kommer som skjuten ur en kanon och nickdundrar in tvåan från straffpunkten. Som klippt ur skolboken.

I andra halvlek stänger vi butiken. Vi drar hem lite mer folk för att ”säkra” och går mer på kontring. Eskelhem får äga bollen ute på mittplanen men hittar inte igenom med passningarna. Båda lagen skapar iochförvisso några chanser men idag känns det som om fru Fortuna är med oss. Tack för en strålande insats!

Div V torsdag 5 augusti Eskelhems GoIF-Kappelshamns IK 0-2 (0-2)

Dalhems IP kl 19.00 Domare Lars Bogren Publik 10

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson©, MB Mattias Boman, VB Kristoffer Hedlund – HMF Adam Waktel, MMF, Marcus Broberg MMF Johan Lindberg, VMF David Söderberg – HF Daniel Boman VF Patrik Westerlund – Avb Mattias Andersson, Håkan Sandström, Erik Frändfors

Målen 0-1 Daniel (David) 4; 0-2 Daniel (Adam)

Byten 69 MA in PW ut, 80 EF in PV ut, 81 HS in DS ut, 84 PV in DB ut 

Vi tar chansen. Vid förlust hade tåget gått men efter årets kämpamatch avgår vi med en 2-0-seger.
Det är så här det ska se ut. Varför spelar vi inte så här jämt? Kämpa,kämpa,kämpa handlade det om. Från första till sista minuten. Med kampmoral och rätt inställning kan man komma långt och det visar vi verkligen idag. Troligtvis är det här en av Kappelshamns bästa matcher de senaste fem åren. När det går bra så dras alla med i ett enda sveptåg. Därför är det glädjande att säga att ALLA gjorde en kanonmatch. Ingen nämnd och ingen glömd.

Matchen i övrigt då? För en gång skull är vi med i matchen redan från avspark. Det visar sig både på inställningen och viljan redan från avspark. Det tar inte mer än fyra minuter innan David hittar fram med ett perfekt avvägt inlägg från vänsterkanten som Danne förvaltar med en lika perfekt nick. Här anar man redan att det är något häftigt på gång. Första halvlek fortsätter med hög intensitet från båda håll. Eskelhem har ett distinktare och mera rakt passningsspel, men fastnar allt som oftast på mittfält/backlinje där vi vinner tillbaks bollen på ren vilja. Även om Eskelhem försöker komma igenom centralt så stänger vi till ordentligt. De chanser som motståndarna skapar kommer som regel på fasta situationer – bland annat får vi rädda på mållinjen efter en frispark. Å andra sidan är inte vi heller ofarliga utan ställer till med en hel del oreda i Eskelhems straffområde. I 34:e minuten får vi en hörna från höger. Waktis slår den perfekt på Danne som kommer som skjuten ur en kanon och nickdundrar in tvåan från straffpunkten. Som klippt ur skolboken.

I andra halvlek stänger vi butiken. Vi drar hem lite mer folk för att ”säkra” och går mer på kontring. Eskelhem får äga bollen ute på mittplanen men hittar inte igenom med passningarna. Båda lagen skapar iochförvisso några chanser men idag känns det som om fru Fortuna är med oss. Tack för en strålande insats!

 

Div V torsdag 5 augusti Eskelhems GoIF-Kappelshamns IK 0-2 (0-2)

Dalhems IP kl 19.00 Domare Lars Bogren Publik 10

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson©, MB Mattias Boman, VB Kristoffer Hedlund – HMF Adam Waktel, MMF, Marcus Broberg MMF Johan Lindberg, VMF David Söderberg – HF Daniel Boman VF Patrik Westerlund – Avb Mattias Andersson, Håkan Sandström, Erik Frändfors

Målen 0-1 Daniel (David) 4; 0-2 Daniel (Adam)

Byten 69 MA in PW ut, 80 EF in PV ut, 81 HS in DS ut, 84 PV in DB ut