Lagbygget som rasade

Kvitteringen kommer väldigt billigt med en Gardaspelare som får springa loss från kanten och spela in till omarkerad spelare framför mål som bara har att nysa in bollen. Lika billigt får Garda ta ledningen med EN minut kvar och på övertid sätter man spiken i locket.  

Extra trist när vi under större delen av matchen visar upp ett smånätt och trevligt spel där kortpassningarna skär igenom och där vi samtidigt inte ger Garda någon chans att prestera ett eget spel i någon större utsträckning. Vi skapar också många kontringslägen, där vi kommer stormande i 3-2 och 4-3-situationer. Men allt som oftast är det oskärpa i den avgörande passningen. Vi har dessutom flera frilägen, där vi förivrar oss i skottögonblicket med pannkaka som påföljd.
Kan vi inte vinna dylika matcher så har vi heller inget i serietoppen att göra. Med fem omgångar kvar och 15 poäng att spela om skulle det vara läge för att skriva ”att det är kört” men icke! Nu fick vi draghjälp genom att tvåan När gick på pumpen mot sistaplacerade Hemse med 2-1 så än finns det hopp. Vi har dessutom När kvar att möta. Men grabbar för helskotta, ni måste börja ta poäng mot bottenlagen också.
Dagen till ära gör Nicke comeback för säsongen efter sin långvariga korsbandsskada. Takterna sitter kvar där och Nicke hinner med att göra en hel del nyttiga saker på kanten. Att orken fortfarande inte är med alla 90 minuterna är fullt naturligt och det ser vi hos många andra också som går på knäna sista kvarten. Kanske är det där felet ligger. Vi orkar inte fullt ut och mot lag som är yngre och rappare i benen samt bättre tränade. Det straffar sig. Det gjorde det idag iallafall.

Div V lördag 14 augusti Garda IK-Kappelshamns IK 3-1 (0-0) 

Ekvallen kl 15.00 Domare Anders Nyström Publik 15

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela MB Mattias Boman MB Daniel Boman VB Håkan Sandström – HMF Niklas Karlsson MMF Fredrik Bäck MMF Johan Lindberg VMF David Söderberg – HF Mattias Andersson VF Patrik Westerlund – Avb Christoffer Ahl, Thage Söderdahl

Mål: 0-1 Patrik (David) 57, 1-1 84, 2-1 89, 3-1 90
Byten: 28 CA in DB ut;80 TS in PV ut; 87 PV in DS ut