Rolle, Jennifer och Wilma boulemästare

Fjolårsmästaren Peter överlämnar Kullshage Trophy till RolandFörra året fick Roland stryk av Peter Stade i A-finalen 3-13. I år fick han verkligen revansch efter att ett stabilt kastande och vann över Peter med 13-8. Bronset togs av km-veteranen Janne Gustavsson som svarade för sin bästa insats hittills och vann bronsmatchen säkert över Helen Stade med 13-6. Ungdomarna är på frammarsch och vi hade tre tonåringar bland de tio bästa – Sebastian Pettersson samt Axel och Emil Duberg.

I herrarnas B-final vann en av dagens överraskningar Niklas Averyd med 13-8 över Carl Ekström . Calles debut i vuxenklassen gick ändå sammantaget bra och han kan nog förbättra sin placering till kommande år.

I matchen om Kullshage Trophy mellan A- och B-finalvinnarna infriade Rolle favoritskapet. A-vinnaren bör ju vara den bättre, men B-vinnaren har överraskat förr. Niklas kastade koncentrat och bra men mot Rolles fina dagsform räckte han inte riktigt till utan fick se sig besegrad med 13-8. Därmed tog Roland sin första inteckning i vandringspriset. Kul med en god spridning i denna andra upplaga av vandringspokalen. Fem olika vinnare har var sin inteckning. Priset är uppkallad efter KIK-boulens eldsjäl och grundare Svante Hertzman. Svante som dog i vintras, var bosatt just i Kullshage.

Snart kommer ytterligare en tonåring att bland sig i vuxenklassen, nämligen 14-åriga Jennifer som tog ett säkert guld i ungdomsklassen efter följande vinstrad: 13-1, 13-2, 13-8 och 13-1 – siffrorna talar för sig själv. Om silvret blev kampen hård. Emma Sedman, Viktor och Simon Ullerstam hade alla två vinster och två förluster och här blev det poängräkning som knappt utföll till Emmas fördel, så hon tog alltså silver och så tog Viktor brons.

I barnklassen tog Wilma guldet efter en talangfull insats. Hon förlorade visserligen knappt med 12-13 mot Alma, men vann resten av matcherna. Bakom henne krigade tre om medaljerna – Vincent Niskala, Alma Duberg och Zeb Averyd – efter att ha förlorat två matcher var. Efter poängräkning fick Alma och Vincent särskiljas på inbördes möte och då knep Vincent silvret och Anna fick nöja sig med bronsmedalj. 

Vuxenklassen A-gruppen

1 Roland Pettersson

2 Peter Stade

3 Janne Gustavsson

4 Helene Stade

5 Sebastian Pettersson

6 Ingvar Engström

7 Axel Duberg

8 Henric Sedman

9 Emil Duberg

10 Håkan Sandström

Vuxenklassen B-gruppen

11 Niklas Averyd

12 Carl Ekström

13 Matti Hansson

14 Jonna Hedlund

15 Emil Söderberg

16 Annalisa Stephansson

17 Linda Larsson

18 Tove Averyd

19 Magnus Sjögren

20 Gunnel Söderberg

Ungdomsklassen

1 Jennifer Stenström

2 Emma Sedman

3 Viktor Niskala

4 Simon Ullerstam

5 Oskar Pettersson

Barnklassen

1 Wilma Wimnell

2 Vincent Niskala

3 AlmaDuberg

4 Zeb Averyd

5 Elsa Duberg

6 William Pettersson

7 Vanetta Niskala