Smärtsam förlust mot serieledarna

Desto märkligare kan man sedan tycka att Gute ändå har lyckats inkassera FEM förluster under serien. Detta kan förklaras med att de understundom har varit tvingade att ställa upp med ett orutinerat pojklag modell 16-åringar. Det var under sådana betingelser som vi lyckades med att bärga segern under vårmötet. Men nu fick vi bekänna färg mot ett mer ordinarie lag.

Matchen som sådan är jämn men visar upp två lag med två olika spelmodeller. Gute går fram med teknik och fart medan Kappelshamn snarare vältrar sig fram med tyngd och kampvilja. Ute på planen spelar Gute med få tillslag och kommer snabbt till avslut och i det defensiva spelet ställer de om illa kvickt och kommer hem med mycket folk i försvarsleden vilket gör att vi får en köttmur att ta oss igenom. Vår styrka ligger i att vinna närkamperna och kämpa oss fram till situationerna på ren och skär vilja. Vi har tveklöst en mer energikostsam spelstil, men så länge vi orkar kriga så är vi med i matchen. Idag är det i sedvanlig ordning den första kvarten som åter ligger oss i fatet. Vi har under inledningen inte fått igång rotationen i benen vilket Gute utnyttjar. I den 10:e minuten går det lite väl fort och vi hamnar på efterkälken i defensiven varpå Gute kan ta ledningen genom ett friläge.

Därefter tar vi oss in i matchen och balansskålen börjar väga över även om Gute har perioder då de trycker tillbaka. I den 39:e minuten kommer nästa kalldusch. Gute får en frispark precis utanför straffområdet till vänster. Den lyckas man pillra in i bortre hörnet genom en fullständig skog av ben. Hur är det bara möjligt? Snabb replik från oss då Danne går upp och dundernickar in 2-1 på ett grant inlägg från Waktis.

Halvlek två och trög start igen från vårt håll. De första tio minuterna är vi tillbakapressade och under den tidsperioden hinner Gute öka till 3-1 och ånyo på en frispelning där vi inte hinner med i svängarna. Vi ger emellertid inte upp utan tar oss i kragen än en gång. 20 minuter in på andra får vi dock en ytterst tveksam utvisning. På en djupledsboll mot motståndarmålet fläker sig Waktis fram i ett försök att nå bollen samtidigt som målvakten dyker mot densamma, hinner först och kastar sig åt sidan under högljudda protester från Gutehållet eftersom de uppfattar situationen som att Waktis träffar målvakten. Det fanns ingen kroppskontakt och om Waktis därmed blir utvisad på grund av ruff mot målvakten så är det ett horribelt domslut. Bygger utvisningen däremot på farligt spel så kan det finnas en viss förståelse för domslutet men hallå… bollen var spelbar när situationen uppstod.

Med en man kort befarade man att det skulle bli ett ras men icke. Vi flyttar upp en man från backlinjen och tog tag i spelet igen. Limpan reducerar med en praktfull nick på inlägg från David och då är det fortfarande 20 minuter kvar. Vi kämpar som galningar och har ett flertal chanser även till kvittering men resultatet står sig tiden ut. Vi ska trots förlusten ändå ha en eloge för att vi kämpar till det bittra slutet. Även Gute håller med om att vi krigar bra men passar också på att ge oss en liten känga för att vi spelar hårt. Då är det nog dags för Gutes tonåringar att börja inse att det är så här spelet ser ut när man kommer upp på seniornivå. Det smäller om benpiporna då och en och annan blodsdroppe går också till spillo.

Macke och Limpan är hur nyttiga som helst på mittfältet, liksom de övriga, men några ska ju höja sig över mängden. Bäck gör dessutom en riktigt bra insats på den för dagen något ovanliga platsen som vänsterback. Nio poäng kvar att kämpa om. Räcker det fortfarande till kvalplats?

Div V torsdag 26 augusti FC Gute B-Kappelshamns IK 3-2(2-1)

Rävhagen kl 18.30 Domare Niclas Leino assisterande Leif Pettersson o Anders Nyström Publik 30

 MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Mats Pettersson ©, VB Fredrik Bäck – HMF Adam Waktel, MMF Håkan Sandström, MMF Marcus Broberg, VMF David Söderberg – HF Patrik Westerlund, VF Daniel Boman – Avb Mattias Andersson, Johan Lindberg, Adam Weijmers

Målen 1-0 10, 2-0 39, 2-1 Daniel (Adam Wa) 43, 3-1 51, 3-2 Johan L (David) 70

Byten: 12 JL in HS ut, 55 HS in PV ut, 80 MA in MB ut, 82 AWe in DS ut

2-2 mot Levide

 Utvisning Adam Wa 65