Utklassning var ordet!

Adam springer Vänges försvar sönder och samman under hela matchen . Han börjar sin hattrick-afton med att sprinta in 2-0 efter 11 minuter. Resten blir en transportsträcka. Mellan minut 20 och 30 har vi en mindre svacka då Vänge tillåts förlägga spelet till vår planhalva men då drar Waktis ner ridån med att sätta 3-0 direkt på utspark från Rille. Som om inte det var tillräckligt fullbordar Waktis sitt målkalas i första halvlekens sista skälvande sekunder.

Andra halvlek blir den första lik. Vi spelar med få tillslag och kommer snabbt till anfall. Waktis fortsätter sina löpningar och drar isär motståndarförsvaret. Han hinner både komma till avslut och framspel. Chanserna avlöser varandra. Mattias A prickar in femman med ackuratess på en välplacerad nick och Patrik avslutar målfyrverkeriet med en iskall straff sedan Mattias A blivit nergjord med en armbåge i nacken.

Sammantaget är det en ytterst bra genomförd match med snabba uppspel på spelare som kom med fart. Hela försvaret med Rille, Pablo, Mattias B, Mats, Rickard B och Ola L (kliver in med 25 minuter kvar) spelar stabilt matchen igenom och stänger till fullständigt. Det är först i slutminuterna som Vänge lyckas skapa en riktig målchans – i övrigt är det bara några halvchanser samt några långskott.

Limpan gör som vanligt mycket nytta på mitten och det verkar som om Patrik börjar känna sig hemma också centralt på mittfältet. Han har stor löpaktivitet och fördelar boll föredömligt. Waktis igen ­– kanske hans bästa match i KIK-tröjan.

Enda plumpen i protokollet är att Ahl går sönder i sitt redan dåliga knä. I värsta fall är det färdigspelat för gott men vi får invänta läkarutlåtande. Vi håller tummarna att det inte är något allvarligt.
Kanoners grabbar! Nu tar vi Gute av bara farten!

Div V torsdag 19 augusti Kappelshamns IK-Vänge IK 6-0 (4-0)

Snäckersvallen kl 19.00 Domare Paul Stenström assisterande Teddy Larsson o Wictor Nordström Publik 30

 MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Mats Pettersson©, VB Rickard Berggren – HMF Niklas Karlsson, MMF Johan Lindberg, MMF Patrik Westerlund, VMF David Söderberg – HF Adam Waktel, VF Christoffer Ahl – Avb Mattias Andersson, Ola Larsson

 Mål: 1-0 Mattias B (David) 8, 2-0 Adam (Patrik) 11, 3-0 Adam (Rikard H) 31, 4-0 Adam (Rickard B) 45, 5-0 Mattias A (David) 57, 6-0 Patrik (straff, Mattias A) 80

 Byten: 30 MA in CA ut, 65 OL in RB ut