Ny förlust mot effektivt Dalhem

Det är ett optimistiskt hemmalag som inleder med ett konstant tryck trots kraftig motvind. Tyvärr bränner några goda målchanser och Dalhem tillåts göra 0-1 i trettonde minuten efter en misslyckad hemmapassning. Därefter jämnar spelet ut sig lite, men inget av lagen skapar några fetare chanser, innan Dalhem med lite tur får ett bra skottläge, där bollens fart och studs lurar Joppe i hemmamålet. Därefter tar de denna kväll grönsvarta HSK/KIK tillbaka speldominans, men lyckas inte reducera före halvtid.

I pausen tvingas vi till ett målvaktbyte efter skada, så Martin får hoppa in mellan stolparna.

Inledningen av andra halvlek är den första lik och efter tio minuters ineffektiv hemmapress utnyttjar Dalhem på nytt en chans som uppstår ur tomma intet genom bollens märkliga fart på den blöta konstgräsmattan. 0-3 och nu är goda råd dyra. HSK/KIK flyttar Mattias H från backlinje till mittfält och dominerar spelet totalt. Ganska snart därefter lyckas vi äntligen spräcka nollan genom ett snyggt av slut av Mattias A på en prefekt framspelning från Björn. Tyvärr lyckas de blåvita sedan få en straff på ett av sina ströanfall som ger 1-4. Det hjälper inte sedan att Oscar och Kristian slår ett tiotal bra hörnor – vi kommer bara nära. Utom på den sista hörnan som Oscar skruvar in direkt.

Längre än så kom v inte – bara att konstatera ännu en nollpoängare mot ett lag vi mycket väl kan vinna över. Förutom goda insatser av i texten nämnda spelare ska Sebastian och Kristian plussas för ett idogt arbete.

Div VI tisdag 21 september HSK/KIKB-Dalhems IF B 2-4 (0-2)

Slite Konstgräs kl 18.00Domare Anders Nyström Publik 10

MV Josip Uduvic – HB Jonathan Johansson*, MB ­Mattias Hillblom*, MB Daniel Johansson, VB Martin Sanders © – HMF Kristoffer Björklund, MMF Oscar Bogren*, MMF Sebastian Nordin*, VMF Björn Olsson – HF Mattias Andersson, VF Emil Pettersson* – Avb Tony Lindström, Eduardo Mackado*

Målen 0-114; 0-2 35; 0-3 53; 1-3 Mattias (Björn); 1-4 straff (MS) 78; 2-4 Oscar (hörna) 88

Byten 33 TL in EP ut; 46 EM in JU ut

*är spelare med hangvarslicens