Seger i årets sista A-match!

I dagsläget väger visbykillarna fortfarande för lätt även om det finns ett gediget fotbollskunnande i laget. VAIK står för den moderna fotbollen med teknik och stor rörlighet. Kappelshamn står för hårt arbete i 90 minuter (eller så länge som vi orkar) med individuellt starka prestationer som många gånger blir matchavgörande. Idag blir det det.

Sett över hela matchen är Kappelshamn det bättre laget. Vi har större tyngd i spelet och kommer ofta till avslut  utan att få till det i sista avgörande moment. Med lite mera flax hade segersiffrorna  kunnat blir ett par mål större.VAIK har bara EN riktigt het chans under hela matchen och därutöver några halvchanser samt långskott. Rille är i toppform idag och spelar ytterst säkert mellan stolparna. Han får också stor hjälp av backlinjen som stänger till ordentligt och sällan släpper in motståndarna i straffområdet. På mittfältet gör vi ett experimentellt byte med att dra ner Patrik på den defensiva centralpositionen för att kunna utnyttja hans löpstyrka och teknik. ”Experimentet” utföll till belåtenhet. Macke fick därmed kliva ut på vänsterkanten men gör det med fullt godkänt betyg. Han hittar lösningar på många trängda situationer. Framåt är det fullt ös på Kristian och med Danne som murbräcka. Återigen visar Danne prov på sin huvudstyrka när han nickar in segermålet på ett perfekt inlägg från Nicke.

Bäst på planen är annars Bäck på sin vänsterback. Inte ett misstag på hela matchen. Han svarar för en hel mängd med sanslöst bra brytningar som sedan följs av smarta uppspelslösningar.Dylika matcher vill vi gärna se mer av från hela laget. Idag blir betyget ändå MVG rätt igenom.

Div V lördag 25 september Visby AIK TFF-Kappelshamns IK  0-1 (0-0)

Traume IP kl 15.00 Publik 25 Huvudomare Nils-Eric Folebo-Lundberg assistserande  Göran Tomasson o Wictor Nordström

MV Rikard Holmström HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman ,MB Mats Pettersson©, VB Fredrik Bäck HMF Niklas Karlsson, MMF Johan Lindberg, MMF Patrik Westerlund ,VMF Marcus Broberg HF Kristian Björklund, VF Daniel Boman Avb Håkan Sandström, Adam Weijmers, Mattias Andersson

Mål: 0-1 Daniel (Niklas) 52

Byten: 65 HS in PV ut, 75  AWe in MarB ut, 79 MA in KB ut