Vi blir… jumbo!

Det är inte helt lätt att få ett fungerande lag av spelare från två föreningar som dessutom uppvisar olikheter i sina spelsystem. Det är med andra ord inte helt problemfritt att skola om sig över en dag även om grunderna naturligtvis finns där. Vad som däremot varit väsentligt var att se att samarbetet som inleddes med HSK under föregående säsong skulle kunna fortlöpa på ett positivt sätt vilket det till stora delar har gjort trots uteblivna framgångar på fotbollsplanen.

Hoppsan! Tillbaka till dagens match. Förutsättningarna inför slutomgången var att vi behövde vinna för att undvika sistaplatsen. Det klarar vi inte utan får nöja oss med 1-1 efter mål 13 minuter från slutet av Kristian B men där Klinte lyckas rädda nacken några minuter senare.

Matchen som sådan är förhållandevis jämn. Vi har perioder då vi trycker på, men sedan svarar Klinte med samma medel. Spelet böljar därför mycket fram och tillbaka och det ser länge ut som en 0-0-match då backlinjerna inte vill släppa igenom så många chanser.

Noterbart var att Kappelshamn har ÅTTA spelare med vilket är nytt rekord och samtidigt finns det TRE målvakter på plats vilket är unikt i sig självt. Fredrik får stå medan Joppe och Jonas tar en plats i kedjan respektive mittfältet.

Sett med kappelshamnsögon krigar våra gossar på duktigt (vilket även Hangvars gör) och måhända med ett litet extraplus i kanten för Martin som stänger till löpkorridoren på sin kant och Tony L som inte viker ner sig en millimeter där han får stångas med klinteförsvaret. Överlag bra kämpat även om det inte räcker hela vägen. Sedan får vi vara tacksamma att inte hösten har gjort sitt fulla intåg utan årets sista match kan avslutas i strålande brittsommarväder.

Nu tar vi ledigt några veckor innan vi sparkar igång med förberedelserna för nästa säsong.

Div VI lördag 2 oktober HSK/KIK B – Klintehamns IK B 1-1(0-0)

Skogsgläntan kl 15.10 Publik 10 Domare: Nils-Erik Folebo-Lundberg

MV Fredrik Liljegren – HB Dennis Bengtsson*, MB Mattias Hillblom*©, MB Daniel Johansson*, VB Martin Sander – HMF Magnus Berg*, MMF Jonas Karlsson*, MMF Thage Söderdahl, VMF David Söderberg – HF Kristian Björklund, VF Tony Lindström – Avb Jonatan Johansson*, Thony Olsson, Josip Udovcic, Eduardo Mackado*

Målen 1-0 Kristian (Jonas) 77, 1-1 81

Byten 31 TO in MS ut, JJ in DB ut, 32 JU in TL ut, 34 EM in TS ut, 46 TL in JU ut, 65 JU in MB ut,
MS in TO ut, 73 TS in TL ut, 77 DB in EM ut, 78 EM in DS ut, 81 TL in JU ut