Vinst utan värde!

Anledningen är att vi hade tolkat regelverket på ett felaktigt sätt beroende på att regelverket i sig självt är väldigt luddigt skrivet vilket lämnar utrymme för feltolkningar. Reglerna säger nämligen att man får använda sig av FEM spelare från A-lagets senaste match, men eftersom vi spelar med ett gemensamt B-lag med Hangvar kan det tolkas som att vi får använda oss av FEM spelare från respektive A-lag, det vill säga fem plus fem. Så är inte fallet. FEM totalt är det som gäller, vilket vi borde ha förstått men vi kommer rustade med fem plus tre – således tre för många. Rent logiskt skulle det annars innebära att B-laget skulle kunna förstärkas med 100 procent i jämförelse med motståndarnas möjligheter vilket naturligtvis inte är rimligt. Så till vida utmynnar denna feltolkning av reglerna att HSK/KIK därmed bedöms som förlorare av matchen med 3-0 och därmed blir vi också kvar på sistaplatsen. En räddningsplanka finns kvar genom sista omgångens möte mot Klintehamn.

Spelarinsatser: Överlag en bra genomförd match. Lagen var ganska jämbördiga men där HSK/KIK är aningen mera på hugget i motståndarnas straffområde. Fårösund kör allt som oftast fast mot vår backlinje där Mattias är fältherre och styr i försvarsleden.

Björn gör en hel del nytta på sin kant, men frågan är om inte Oscar är planens gigant med sin löpstyrka, spelförståelse och avslut på mål.

Vinst men samtidigtförlust. Typiskt!

Div VI tisdag 28 september Fårösunds GoIK B- HSK/KIK B 2-3 (1-1)

Slite konstgräs kl 19.00 Domare Luis Huerta Publik 10

MV Ronny Hägbom – HB Jonatan Johansson*, MB Mattias Andersson, MB Daniel Johansson*, VB Dennis Bengtsson *– HMF Björn Olsson, MMF Johan Stjernfrost*©, MMF Sebastian Johansson*, VMF Oscar Bogren* – HF Kristian Björklund, VF Claes Österberg* – Avb Jörgen Sköldpil, Adam Weijmers

Målen 0-1 Johan (Oscar) 8, 1-1 21, 1-2 Oscar (Sebastian) 52, 2-2 57, 2-3 Oscar (Kristian) 67

Byten 22 Jö S in KB ut, AW in BO ut, 32 BO in JoS ut, 40 KB in DB ut, 59 DB in AWe ut, 63 JoS in JJ ut, 70 JJ in JöS ut, 82 AW in BO ut, 88 BO in DB ut

 * är spelare med hangvarslicens