Jokkes Minne – en vinst av fyra

Årspremiären avklarad! Hur det gick? Nej, nu pratar vi om något annat. Strutsuppfödning till exempel. Sanningsenligt så gick det inget vidare om vi ser till placeringen i sluttabellen, det vill säga femma av fem lag och utslagna redan i gruppspelet. Vi ska inte slänga oss i sjön med en kvarnsten runt halsen för det. Det var i praktiken fem jämnbra lag men sen är det de små detaljerna som avgör. För vår egen del handlar det om att vi gör lite för många misstag i försvarsposition vilket motståndarna utnyttjar och samtidigt förvaltar vi inte de chanser vi får där motståndarna står för misstagen. Det är således små marginaler som avgör. Sammantaget visade vi dock att vi är med i matchen och kan vi bara skärpa till vissa detaljer kan det lika gärna väga över till oss nästa gång. Det är bara att slicka såren och komma igen med nya friska tag.
Kappelshamns lag: Fredrik Liljegren (målvakt), Pablo Valenzuela, Erik Frändfors, Fredrik Bäck, Adam Waktel, David Söderberg, Niklas Karlsson, Thony Olsson och Tony Lindström
Fårösund s GoIK 2 2-0 – målen 1-0 David (Adam) 4; 2-0  Tony L (Adam)10
FG 86 1-3  – målen 0-1 1, 0-2 5, 0-3 7, 1-3 Adam ( David) 12
Dalhems IF A 0-2 – målen 0-1 1, 0-2 5
FC Gute 1 0-2 – målen: 0-1 6, 0-2 9

Matchtid 12 minuter, spelplats Kustparkshallen och i finalen besegrade Dalhem A Visby AIK med 5-0. Optimistisk tolkning: Om vi hade spelat i den andra gruppen hade kanske KIK gått till final – vi förlorade ju bara med 0-2 mot Dalhem …