Pingismästarna – en blandning av nya och gamla

På Trettondagen den 6 januari var det klubbmästerskap i bordtennis i Kappelshamns Folkets Hus. Dåligt väglag och många oplogade vägar bidrog till att deltagarskaran inte blev större än sju i herrklassen, fem i damklassen och tre ungdomar.

Inte helt oväntat försvarade den äldste deltagren Jennifer Stenström sitt fjolårsguld i ungdomsklassen. Silvret tog Emil Techel och bronsmedaljen hans lillasyster Natalie.

De sju deltagare i herrklassen möttes i seriespel där alla på så vis fick spela sex matcher i bäst av tre set. En gammal pingissuverän – Danne Gardelin – gick obesegrad genom hela turneringen och tog sin fjärde guldmedalj i denna anrika turnering. Senast vann han 2008. Danne förpassade därmed titelförsvararen Peter Stade till en silverplats. Bronsmedaljör blev Roland Ringvall som för övrigt var ensam om att ta set på mästar-Danne.

Också i damklassen gick en spelare obesegrad igenom hela turneringen. KM-debutanten Anita Goffe från Visby tappade inte en ett enda set och även här fick titelförsvararen Helene Stade nöja sig med silver. Bronsmedaljör blev ungdomsmästaren Jennifer. Som alltid är vår ungdomsmästare kvalificerad att delta i dam- eller herrklass.

Resultat

Ungdomar

Emil Techel-Natali Techel 11-1, 11-3; Jennifer Stenström-Emil Techel 11-5; 11-5; Jennifer Stenström-Natali Techel 11-1, 11-2

Damer

 1. Anita Goffe, 4 vinster
 2. Helene Stade, 3 vinster
 3. Jennifer Stenström, 2 vinster
 4. Agneta Stenström, 1 vinst
 5. Åsa Techel, 0 vinst

Herrar

 1. Danne Gardelin, 6 vinster
 2. Peter Stade, 5 vinster
 3. Roland Ringwall, 4 vinster
 4. Magnus Sjögren, 3 vinster
 5. Henric Sedman, 2 vinster
 6. Ulf Sundsten, 1 vinst
 7. Jonas Techel, 0 vinst