Oavgjort i årspremiären!

Då var årets första match avklarad. Hemse, med förstärkningar från samarbetsklubben Levide, mönstrade upp på konstgräset i Slite. Lagen delade broderligt på poängen efter en förhållandevis jämn match. KIK trillade boll på ett föredömligt sätt emellanåt medan det lika många gånger kändes ostrukturerat och virrigt. Men första matchen och med ett nytt spelsystem kan man inte förvänta sig att allt ska gå som på räls.

I första halvlek visade vi att vi vill sköta dirigentpinnen, men med den andra halvlekens många spelarbyten tappade vi en del av stabiliteten och det blev lite grann så där på en höft. Det nya 4-2-3-1-systemet ser dock lovande ut och får vi nöta några gånger till på detta kommer vinsterna till slut.

Spelarinsatser: En viss ringrost fanns väl men många ljuspunkter också. Rille bra som vanligt i målet. Baklängesmålen var inte mycket att göra åt och sådant som händer. Mattias B blev årets första målskytt då han höll sig framme och på hockeymanér skarvade in ett skott från Limpan. Den senare i sin tur håller på att finjustera målsiktet. Idag blev det både stolpträff, ribbträff och några skott som räddades av målvakten.

Adam gjorde 2-1-målet vid sin första bollkontakt då han löpte in från vänsterkanten och forcerade in Nickes väl avvägda pass från motsatta hållet. Hemse kvitterade i sista matchminuten på ett likvärdigt mål som Adams.

Vi kunde också inkassera årets andra knäskada. Bäck gick sönder efter en halvtimme då han landade illa på knäet och fick hela kroppstyngden över sig. Troligtvis rör det sig om ett uttänjt ledbandsfäste vilket brukar innebära 2-4 veckors vila. Attans förargligt! Bäck är en kämpe så han kommer igen.

  • Träningsmatch söndag 20 mars 12.00 Kappelshamns IK – Hemse BK 2-2 (1-1)

Slite konstgräs kl 12.00 Domare: Joakim Arnesen assisterande Anton Henziger o Gabriel Rohnström

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Mats Pettersson ©, VB Fredrik Bäck – HYMF Niklas Karlsson, HIMF Marcus Broberg, VIMF Patrik Westerlund ,CMF Johan Lindberg, VYMF David Söderberg – TF Mattias Andersson – Avb Jörgen Sköldpil, Thony Olsson, Adam Weijmers, Peter Ljunggren

Målen: 1-0 Mattias B (Johan) 16, 1-1 38, 2-1 Adam (Niklas) 55, 2-2 90

Byten: 30 TO in FB ut, 46 PL in MA ut, 54 AWe in DS ut, JS in MBr ut, 70 DS in PW ut, 83 MA in TO ut, 87 MBr in NK ut