Dubbelt stryk på fastlandet

Helgens fastlandstripp blev inte resultatmässigt så lyckat, men stämningen var ändå god för att citera en spelare: För att lufta lite positiv energi, så tycker jag att stämningen i laget är mycket god trots motgångar. Om alla kämpar på oavsett ett (nio) eller två (fyra) baklängesmål så finns det alltid chans på att vända en match. Som Gurras matchrapporter visar blev det först 0-9 mot duktiga Högalid och nästa dag 0-4 mot Örby.

Dags för lite fastlandsturné och nu skulle Stockholm få bevittna vilken fantastisk fotboll som spelas i Stockholms södra skärgård, det vill säga Gotland. Förmodligen glömde vi spelplanen på båten till Nynäshamn. För när vi väl kom ut på Zinkensdamms konstgräs, tog det inte mer än femton sekunder innan motståndarna Högalid hade satt den första bollen i nät. Därefter fortsatte eländet och det blev en plågsam och utdragen avrättning under 90 minuter, där Kappelshamn slutligen fick se sig besegrade med föga smickrande 9-0. Denna dag var det inte mycket som stämde. Som om inte förlusten var nog fick vi i sedvanlig ordning inkassera ett antal skador. Målvakts-Rille fick utgå redan efter tio minuter med en befarad revbensskada. Danne B fick agera reservmålvakt.

Efter cirka tjugo minuter fick även Uffe kliva av med en fotledsstukning.

Fanns det inga ljusglimtar? Den sista kvarten i första halvlek visade vi tendenser till att vilja vara med i spelet. Då lyfte vi upp laget och lyckades sätta press vilket störde Högalid helt klart. Men vi orkade inte fullfölja attackerna och öppnade oss dessutom för kontringar, vilket vi smärtsamt nog fick erkänna med ytterligare några baklängesmål.

Den här matchen förpassar vi in i glömskans arkiv per omgående.

Träningsmatch lördag 9 april Högalids IF – Kappelshamns IK 9-0 (4-0)

18.00 Zinkensdamms IP kl 18.00 Publik 15 Domare Gojko Jajic

MV: Rikard Holmström (Daniel Boman) HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Mats Pettersson ©, VB Daniel Weijmers HYMF Adam Weijmers, HIMF Patrik Westerlund, CMF Ulf Norman, VIMF Marcus Broberg, VYMF David Söderberg TF Daniel Boman Avb Håkan Sandström, Simon Rondahl, Jörgen Sköldpil, Mikael Wiflings, Jack Eriksson.

Målen 1-0 1, 2-0 16, 3-0 30. 4-0 45, 5-0 47, 6-0 60, 7-0 63, 8-0 82, 9-0 87

Byten 10 RH ut (DB ersatte) JS in, 22 HS in UN ut, 46 SR in AW ut MW in PV ut, 60 JE in MBr ut 70 PV in DW ut AW in DS ut, 84 DS in SR ut

Match nummer två på Stockholmsturnén gick också i moll. 4-0 i baken mot Örby. Dock ett fall framåt. Vi återgick till det ursprungliga spelsystemet med 4-4-2 i diamantform och nu fick vi en helt annan stabilitet i spelet. Första halvleken präglades av ett visst spelövertag från vårt håll men likväl hamnadevi i målmässigt underläge på ett vådaskott som vinden tog tag i och förpassade otagbart i mål bakom den för dagen nye målvakten Jörgen.

Den andra halvleken såg till en början likadan ut som den första men där vi kroknade den sista kvarten. Vi bjöd på några lättvindiga mål och Örby gick segrande ur kampen med 4-0 som var några mål för mycket. Nya skador i vårt lag, Håkan och Mattias B, kan nu tillföras skadelistan. Vem står på tur nästa gång?

Bland spelarprestationerna fanns det en och annan bra insats sett över de två matcherna. Håkan gjorde två helgjutna insatser och visade att han ska vara med i startelvan när det drar ihop sig till seriepremiär.

Träningsmatch söndag10 april Örby IS-Kappelshamns IK 4-0 (1-0)

Hagsätra IP kl 13.00 Publik: 10 Domare: Slobodan Pajovic  

MV Jörgen Sköldpil HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Mats Pettersson ©, VB Daniel Weijmers HMF Adam Weijmers, MMF Patrik Westerlund, MMF Håkan Sandström, VMF David Söderberg HF Marcus Broberg, VF Daniel Boman Avb Simon Rondahl, Mikael Wiflings.

Målen 1-0 23, 2-0 49, 3-0 82, 4-0 85

Byten: 46 SR in AW ut, MW in PV ut, 65 AW in MBo ut, PV in DS ut, 75 DS in PW ut