Ödessymfonin!

Årets första riktiga elddop mot div IV-laget FC Copa och – dra in i helskotta vad däng vi får. 1-7 står siffrorna vid eld upphör. Hur förklarar man detta? För det första är Copa Gotlands spelskickligaste lag från fyran och neråt och det ska de vara med tanke på deras rutin från spel ända upp till Superettan.

Ett sådant lag går det knappast att manövrera ut med deras egna metoder utan snarare med ”äcklig disciplin” och bättre fysik. Kan man inte möta upp med dessa vapen är man rökt, grillad, kokt och stekt från början till slut. Så blev det. Även om vi står upp och försöker kriga så är vi ett nummer för litet. Copa rullar ut oss och får styra och ställa som de själva vill. Siffrorna blir lite i överkant. Två kanske tre mål bjuder vi på genom huvudlöst agerande och det första målet luktar offside lång väg. Vid 0-2 blir vi dessutom berövade på en solklar straff när Mats blir nermejad och i anfallet efter rinner Copa igenom och gör 0-3 istället.

Även om det emellanåt är bra gör vi en del pojklagsfel vilket straffar sig. Det känns också som om det finns mer att plocka ur det här laget både tekniskt och taktiskt. Okej då; vi får väl jobba på det. Noterbart i övrigt: Danne Weijmers gör come back efter 1½-års frånvaro efter sitt otäcka benbrott mot Eskelhelm hösten 2009. Det blir ett piggt inhopp på dryga halvtimmen. Brorsan Adam vill inte vara sämre och tar ledningen i den interna skytteligan genom sitt tröstmål, där han i sedvanlig ordning kommer uppdykande som ”gubben-i-lådan” och forcerar in ett inlägg från Nicke.

Vi kan lyfta oss ett snäpp och det ska motståndarna i Stockholm få sota för nästa helg.

Träningsmatch lördag 2 april FC Copa-Kappelshamns IK 7-1 (3-0)

Rävhagen 10.00 Publik: 10 Domare Anders Nyström assisterande Wictor Nordström o Andreé Andersson

MV: Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mattias Boman, MB Mattias Andersson ,VB Håkan Sandström – HYMF David Söderberg, HIMF Patrik Westerlund, CMF Johan Lindberg, VIMFMF Ulf Norman, VYMF Mats Pettersson© – TF Niklas Karlsson Avb Adam Weijmers, Daniel Weijmers

Målen: 1-0 17, 2-0 25, 3-0 38, 4-0 48, 5-05 56, 6-0 67, 6-1 Adam (Niklas) 71, 7-1 81

Byten: 54 DW in PV ut, 58 AW in HS ut, 82 HS in NK ut