Stryk… IGEN!!!

Kappelshamns IK har drabbats av en förbannelse. Hur ska man annars förklara alla vårens förluster? Vad krävs för att vi ska kunna bryta denna förbannelse? Voodoo? Matförgiftning av motståndarlaget? Anställa maffian och hota motståndarna med vedergällningar i tre generationer framåt … eller vad? Någon gång måste det väl släppa och kommer då den berömda ”ketchupeffekten”? Frågorna hopar sig men en sak går att utröna och det är att själva spelet börjar fungera igen även om vinsterna uteblir.

Dagens A-premiär mot Graip visade att vi börjar hitta tillbaka till förra årets kämpatakter. Det enda som saknas nu är att få in bolleländet i motståndarmålet också. Seriepremiären präglades annars av ett chansfattigt spel men där Kappelshamn äger bollen under stora delar av matchen utan att för den sakens skull skapa de där riktigt heta chanserna. Graip skapar inte heller särskilt mycket framåt men vinner med matchens enda mål, sju minuter från slutet, på en kontring där de får spela in från vänsterkanten på en spelare som forcerar in bollen från nära håll. Riktigt, riktigt surt, sett ur vår synvinkel. I övrigt var det svårspelat då den usla planen gjorde det i det närmaste omöjligt att kunna spela något vårdat spel. Bollen for hit och dit och studsade lite som den ville.

På plussidan ska vi ändå skriva in en bra tändning inför matchen och att spelarna tog för sig ute på planen utan att vika ner sig. Hög kampmoral således men tyvärr räckte det inte idag. Backlinjen spelar stabilt och mittfältet börjar hitta sina roller. Många bra individuella insatser. Ett extra plus för Patrik som gör en hel del nytta med bollen både defensivt och offensivt.Vi är på gång och första segern ligger inte långt bort. Redan nästa lördag mot Roma???

Div V lördag 23 april Kappelshamns IK-IK Graip 0-1 (0-0)

Snäckersvallen kl 11.00 Publik 30 Domare Gabriel Rohnström

MV Ronny Hägbom – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson©, MB Håkan Sandström, VB Daniel Boman – HYMF Niklas Karlsson, HIMF Patrik Westerlund , CMF Johan Lindberg, VIMF Ulf Norman, VYMF David Söderberg – TF Marcus Broberg – Avb Adam Weijmers, Daniel Weijmers, Jörgen Sköldpil, Simon Rondahl, Peter Ljunggren

Mål 0-1 83

Byten 60 AW in NK ut, 71 DW in PV ut, 83 SR in DS ut, JS in UN ut, 84 PL in MB ut