Äntligen lossnade det – en riktig femetta!

Fyra som fick det att lossna

Med bara en pinne och måltorka fast vi haft ett spelövertag i de flesta matcherna bryts äntligen förbannelsen denna torsdagkväll på Snäckersvallen, då klubbens stolta A-lag ger de unga talangerna i Gute en rejäl fotbollslektion och vinner med 5-1. Matchen avgörs genom fyra snygga hemmamål inom loppet av fjorton minuter under första halvlek.

Som vanligt äger Kappelshamn det mesta av boll o spel trots motvind efter en lite skakig inledning, där Rille visar att revbena är läkta och att KIK åter har femmans bäste burväktare. Hans pondus stärker laget och målchanser skapas på löpande band. Likt tidigare matcher missas det mesta först, men när Limpan förlöser KIK med ett ledningsmål, blir det rena ram ketchupeffekten genom Macke, Patrik och Danne.

Ett målmedvetet ungt, vältränat Gute snackar ihop sig under pausen och går in för att vända matchen. De har ju läst om KIK:s tapp i Klinte från 0-3 till 3-3 i lördags. En taggad Boman gör dock slut på alla guteplaner genom att finurligt göra 5-0 i andra halvlekens första minut fint framspelad av en av matchens giganter, Johan L. Därefter jämnar spelet ut sig, motståndarna får ett tröstmål, men hemmalaget kontrollerar det hela och när KIK-grabbarna tappar lite i koncentration är målvakts-Rikard där och räddar.

Kul att ett av årets få nyförvärv Rikard W äntligen tycks vara skadefri. Han får visa att han är en stor tillgång – i denna match som ytterback. Matchens lirare är mittfältskämpen Patrik som tillsammans med mittkollegan Limpan spelar strålande under större delen av matchen. En annan kämpe som måste nämnas är lagkapten Mats – en terrier som mittback!

Återbördade icke-spelande 13:e gubben – matchcoachen Tage – har också sin beskärda del i att Kappelshamns äntligen får valuta för bra spel. Det gäller att ha någon som taktiskt kan få spelare att få ut optimalt av sitt kunnande i samspel med varandra.

Div V torsdag 26 maj KIK-FC Gute C 5-1(4-0)

Snäckersvallen kl 19.00 Publik 15 Domare Rolf H Wahlgren

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson©, MB Mattias Andersson, VB Rikard Westeman – HMF David Söderberg, MMF Johan Lindberg, MMF Patrik Westerlund, VMF Niklas Karlsson – HF Marcus Broberg, VF Daniel Boman – Avb Nils Ingelmark, Tage Söderdahl

Målen 1-0 Johan (Daniel) 22; 2-0 Marcus (Daniel) 26; 3-0 Patrik (Niklas) 31; 4-0 Daniel (Johan, frispark) 35; 5-0 Daniel (Johan) 46; 5-1 48

Byte 75 NI in MA ut