Årets sjunde raka förlust!

Jahapp, då ligger vi sist efter två spelade omgångar. Näst sist, okej då, men med 0 poäng och något bättre målskillnad än Fårösund B. Vad ska vi säga om dagens match? Samma mönster som mot Graip. Vi är det spelförande laget och med eftertryck i andra halvlek trots en man mindre. Vi tar det från början så att alla hänger med i svängarna.

Den första kvarten är vi i sedvanlig ordning inte medvetna om att matchen har börjat. Det tar bara tre minuter innan Roma får göra 1-0 på en hörna där vi i lika sedvanlig ordning står bredvid och tittar på. Åtta man i det egna laget står som fastgjutna i cement. Hallå, dags att vakna! Roma skapar ytterligare chanser under den första halvan av halvleken men sen börjar vi växa in i matchen och ta tag i spelet. De sista 10-12 minuterna ligger vi parkerade på Romas planhalva och stressar dem till misstag. Med bara minuten kvar blir Limpan fälld i straffområdet och Danne B klappar in den efterföljande straffen. Jubel i busken eftersom det var vårt första seriemål för säsongen och det första överhuvudtaget på över en månad.

Den glädjen blev dock inte långvarig. I slutsekunderna får Roma fram en långboll som dimper ner i vårt straffområde. I situationen som uppkommer därefter blir Romas spelare fälld av vår för dagen tillförordnade målvakt Mattias A. Domaren anser att det är målchansutvisning samt straffspark. Danne B som nyss gjorde mål får ikläda sig rollen som ny burväktare och han är millimetrar från att rädda straffen men den sitter och 2-1 till Roma därmed efter första halvlek. Med en spelare mindre lyfter vi oss avsevärt och tar över spelet helt och hållet i den andra halvleken. Det tar fyra minuter innan kvitteringen kommer. Ett mönsteranfall avslutas med en djupledsboll från Macke som hittar Nicke ute på högerkanten. Nickes precisa inlägg förvaltas föredömligt av spelande tränaren Peppe som hittar rätt i målvaktens högra hörn med en nick ur den högre skolan. Suveränt! Äntligen ett spelmål också. Vi fortsätter att trumma på mot Romamålet och skapar ett flertal möjligheter. De sista tio minuterna börjar vi tappa i intensiteten och Roma sticker upp i några kontringar vilket dessvärre (för oss) resulterar i ytterligare ett baklängesmål med två minuter kvar av matchen. En djupledsboll letar sig ner mot straffområdet och i kalabaliken som uppstår går bollen ut till höger på en spelare som får rulla bollen i tomt mål från femton meter. Den ena linjedomaren vinkar för offside men efter kort diskussion med domaren godkänns målet. Troligtvis korrekt dömt då ingen i övrigt uppfattade någon offside. Förbaskat tråkigt att återigen åka dit i slutminuterna trots att vi har ägt spelet. Fotboll är inte alltid vare sig logisk eller rättvis.

Div V lördag den 30april kl. Roma IF – Kappelshamns IK 3-2 ( 2-1)

Rävhagens Konstgräs kl 13.00 Publik: 20 Domare: Gabriel Rohnström, assisterande Rasmus Hägglund o Joakim Ahlgren

MV Mattias Andersson (Daniel Boman andra halvlek) – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson©, MB Ulf Norman, VB Daniel Weijmers – HMF Niklas Karlsson, MMF Marcus Broberg, MMF Johan Lindberg, VMF David Söderberg – HF Daniel Boman, VF Peter Ljunggren – Avb Adam Weijmers, Fredrik Bäck, Tony Lindström

Målen: 1-0 3, 1-1 Daniel B straff (Johan) 44, 2-1 straff (frilägesutvisning MA) 45, 2-2 Peter (Niklas) 49 3-2 88

Byten: 60 AW in NK ut, 62 FB in DW ut, 72 TL in PV ut