Bra spel gav B-lagsvinst på Björkome

Så var det dags för vårt reservlag att ta sin första trepoängare på bortaplan sedan i somras. Segersiffrorna skrevs till 3-2 mot Väskinde. Segermarginalen blev lite missvisande knapp – HSK/KIK ledde med 3-0 efter 75 minuters spel. Överoptimism, lite okoncentration och otur gav dock två mål i baken den sista kvarten. Segern kändes dock aldrig hotad och bortalaget var närmare ett fjärde mål än hemmalaget ett tredje.

Bästa spelet på länge. Ja, så kan matchen sammanfattas med Hangvar/Kappelshamns ögon. Fyndiga, varierande och kämpastarka individuella insatser bäddade för ett klart övertag i spel och chanser under den första halvleken. Under den andra halvleken jämnade spelet ut sig, men de grönsvarta sockenbröderna från norr kontrollerade matchen och hade bland annat en giftig ribbträff signerad av matchens lirare – tvåmålsskytten Andreas.

Plus i kanten för många lirare – bland andra Tony, Greken, Andreas, Mattias och Tage. Den sistnämnde är 49 år men still going strong.

Skönt att vi äntligen kunde notera en trepoängare för något av KIK:s lag efter årets förlusttyngda serieinledning. Förhoppningsvis var detta en vändpunkt som smittar av sig på alla våra grönsvarta gäng.

Div VI tisdag 10 maj Väskinde AIS B-Hangvar/Kappelshamn B 2-3 (0-2)

Björkome IP kl 19.00; Publik 25; Domare Luis Huerta

MV Göran Hansson* – HB Tony Lindström., MB Mattias Hillblom*, MB Mikael Östervall*, VB Richard Berggren – HMF Kristian Björklund* ©, MMF Jimmy Hardings*, MMF Johan Engström*, VMF Daniel Gardell* – HF Andreas Larsson*, VF Jörgen Sköldpil – Avb Emil Pettersson*, Fredrik Johansson*, Tage Söderdahl

Byten 25 EP in JS ut; 29 FJ in JE ut; 39 TS in TL ut; 46 JE in MÖ ut; 62 TL in RB ut; 63 JS in EP ut; 86 EP in JS ut

Målen 0-1 Daniel (Kristian) 14; 0-2 Andreas (Daniel) 27; 0-3 Andreas (Fredrik) 49; 1-3 75; 2-3 86

* spelare med hangvarlicens