Bra spel men ny uddamålsförlust

Vi kan INTE vinna … verkar det som. Det blev ytterligare en förlust, vad annars? Under mina 40 år som spelare/ledare på seniornivå har jag aldrig någonsin varit med om en mer makaber utveckling. Först fem förluster i träningsmatcher som nu följs av fem förluster i serien. Kvällens match mot Vänge skiljde sig på en punkt i jämförelse med de fyra tidigare matcherna. Vi var nämligen ännu mer dominanta i spelövertaget. Och vi låg parkerade på motståndarnas planhalva i 80 minuter – det är ingen underdrift.

Skottstatistiken vinner vi med 13-4, bränner närmare tio frilägen, där vi skjuter bredvid/över. Vi vinner mängder av dueller ute på planen, hörnstatistiken slutar väl någonstans i trakterna av 15-2 men mål… Icke! Limpan nickar in en hörna med tretton minuter kvar men närmare än så kom vi inte. Vänge tar för övrigt ledningen på sitt första skott på mål efter nitton minuter av första halvlek. 0-2 kommer med knappt tjugo minuter kvar och båda Vänges mål är likvärdiga. Kontringar där bollen når fram på frispelad spelare som mer eller mindre ostört får placera bollen till rätta.

Vi spelar bra där ute på planen, men varför vill bollen inte trilla in i motståndarmålet när de lyckas göra mål på oss? Backlinjen som i förra matchen hade en sämre dag på jobbet än normalt var åter på alerten. Daniel W var planens bästa spelare och gjorde knappt ett misstag på hela matchen. Ett aber i sammanhanget var att mittlåset med Mats och Håkan båda gick sönder. Var hittar vi ett nytt mittlås till lördagsmatchen?

Mittfält och kedja krigar på och skapar en massa frustration i motståndarleden genom att vinna många närkamper och överhuvudtaget förstöra motståndarnas uppspel. David hade dessutom löpövningar på kanten och körde över sitt motstånd gång efter annan. Rikard W gjorde äntligen debut och där har vi ett embryo till en förstärkning när han fått växa in i matchkostymen. Just nu är det bara en del ringrost som ska slipas bort.

Förra årets seriesegrare, Gute B, förlorade också fem matcher under serien. Nu har vi fyllt den kvoten. Så nu börjar vi vinna istället!

Div V torsdag 19 maj Kappelshamns IK-Vänge IK 1-2 (0-1)

Snäckersvallen kl 19.00 Publik: 12 Domare: Lars Bogren

MV Mattias Andersson – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson©, MB Håkan Sandström, VB Daniel Weijmers – HMF David Söderberg, MMF Patrik Westerlund, MMF Johan Lindberg, VMF Ulf Norman – HF Adam Waktel, VF Marcus Broberg – Avb Jörgen Sköldpil, Rikard Westeman

Målen: 0-1 19; 0-2 72; 1-2 Johan (hörna, Ulf) 77

Byten 67 RW in PV ut, 72 JS in DW ut, 80 DW in HS ut, 85 PV in MP ut