Förlustraden ökar!

 Nej, det ville sig inte idag heller. Vad är det som har hänt? Matchbilden har sett likadan ut nu i alla de fyra inledande seriematcherna. Vi har spelet men motståndarna gör målen. Idag ligger vi parkerade i 70 av matchens 90 minuter på motståndarnas planhalva. Vi radar upp chanser, bränner frilägen, missar tomt mål, träffar målramen. Men den där eländes bolluslingen har bestämt sig för att inte rulla vår väg.

 Samtidigt är vi mer än lovligt släpphänta . Bland annat släpper vi in tre frisparkar från långt håll, där bollen mer eller mindre får studsa sig fram till mål. Men lik förbaskat kan vi inte få undan den. För att inte tala om den första magiska kvarten då vi i nio fall av tio hamnar i underläge. Jajamensan! Det tog FEM minuter den här gången innan vi kunde anteckna första baklängesmålet. Då hade vi ändå inlett starkt med två klara målchanser direkt på avspark.

Emellertid tar vi tag i spelet igen och vänder på steken men vi hinner knappt skriva ner vårt andra mål i protokollet förrän en ny frispark landar i det egna nätet. Därefter får H/H återigen ta ledningen där de väldigt enkelt väggar sig igenom försvaret.

 Andra halvlek är den första lik. Vi trummar på mot motståndarmålet men det är endast Limpan som hittar rätt med en nick på hörna. Dessförinnan har vi släppt in ytterligare ett frisparksmål och som avslutning gör H/H ytterligare två mål på frilägen.

Ska vi bryta ihop nu eller vänta ytterligare en match? Vad erfordras för att ta oss ur den onda cirkeln? Hårt arbete först och främst. Vi behöver dessutom täta till en del i försvarsarbetet samtidigt som vi även behöver öka effektiviteten framåt. En del av bristerna består fortfarande av obeslutsamhet i situationer där man måste agera mera efter principen ”pang-på-rödbetan”.

Nåja, vi kämpar och så länge man gör det kan man åtminstone avgå med hedern i behåll. När bollen väl kommer att börja rulla vår väg kommer den att göra det med besked också.

Div V torsdag 12 maj IF Hansa/Hoburg-Kappelshamns IK 6-3 (3-2)

Hansavallen kl 19.00 Publik: 25 Domare Bengt Björnlund assisterande Benjamin Bingström o Joakim Ahlgren

MV Nils Ingelmark – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson©, MB Mattias Andersson, VB Daniel Weijmers – HMF David Söderberg, MMF Patrik Westerlund, MMF Johan Lindberg, VMF Ulf Norman – HF Adam Waktel, VF Marcus Broberg – Avb Jörgen Sköldpil, Simon Rondahl

Målen 1-0 5; 1-1 Johan (frispark, Patrik) 19; 1-2 Patrik 24; 2-2 25; 3-2 33; 4-2 59, 4-3Johan (hörna, Adam) 75; 5-3 81; 6-3 88

Byten: 63 JS in MA ut 66 SR in PW ut 72 MA in PV ut 81 PV in DW ut