Första förlusten sedan september 2009

 Så fick de regerande gotländska mästarna sin första förlust sedan september för ett och ett halvt år sedan och den första premiärförlusten sedan 2004. Det hände på Traume mot comebackande Visby AIK:s veteranlag. KIK borde avgjort på flera chanser under första halvlek. Alla Kappelshamns tre baklängesmål kom efter individuella misstag, men vi var verkligen hårsmånen från att kvittera vid några tillfällen under matchens sista fem minuter.  

KIK:s veteraner testade en inte helt lyckad uppställning någonstans mittemellan 4-3-3 och 4-5-1 med två offensiva inre mittfältare. Under matchens första 25 minuter skapades dock flera giftiga chanser, men bara en resulterade i mål. Efter en sen VAIK-kvittering i slutet av halvleken, tappade KIK-veteranerna spelet och blev stillastående. Under två minuter i andra halvlek bäddade ett par KIK-missar för två visbymål.

Men veteranerna ska ha en eloge för de inte gav upp och under matchens sista fem minuter hade vi ett otal farliga frisparkar och skott. Ett regelrätt mål av Mattias A blev bortdömd för offside trots att minst två motståndare låg på kortlinjen och vi bestals på en solklar straff i slutminuten. Men vi ska inte skylla på domaren, KIK borde har gjort minst tre mål till på alla chanser.

Nu är det bara att komma igen och göra en effektiv insats i hemmapremiären på söndag mot farliga Klinte.

Veteranserien söndag 8 maj Visby AIK-Kappelshamns IK 3-2 (1-1)

Traume IP kl 17.00 Publik 5 Domare Bengt Björnlund  

MV Ronny Hägbom – HB Berra Sandström, MB Ola Larsson ©, MB Mattias Andersson, VB Anders Sjögren – HYMF Henrik Löwenhamn, HIMF Johan Engström, CMF Mattias Hillblom, VIMF Stefan Hillblom, VYMF Håkan Sandström – TF Danne Stenström – Avb Mats Boman

Målen 0-1 Stefan (Danne) 12; 1-1 25; 2-1 48; 3-13 50; 3-2 Johan (Stefan) 52 

Byten 8 BS ut MB in; 15 BS in AS ut; 20 AS in MB ut; 25 MB in HL ut; 30 HL in MB ut; 38 MB in BS ut; 42 BS in AS ut; 47 AS in HL ut; 53 HL in MB ut