Målrikt och storseger

I den tredje veteranmatchen i serien borta i Fårösund lossnade det rejält för våra gubbar. Seger med hela 11-3! Äntligen visade de rutinerade lirarna att det inte bara kan spela bra, utan också göra många mål.

Annars var det lite kaotiskt lördagen före matchen. Tre återbud, men å andra sidan positiva klartecken från några tveksamma och så lyckades Mannen och Ola i Lärbro plocka upp en nygammal lirare som var ute och gick en timme före matchstart. Det var ingen mindre än Paul Redner. Pålle ha gjort två säsonger som målvakt i klubben 1989 och 1997. Så helt plötsligt var vi tre avbytare!

Eftersom Fårösund hade ont om folk lånades våra två äldsta spelare ut till det rödvita hemmalaget. Efter fem minuter gjorde Mattias H ett snyggt ledningsmål och mellan minut 10 och 17 exploderade de grönsvarta borta spelare med ytterligare fyra pytsar. Ett till KIK-mål medförde att det 6-0 i halvtid. Ett par snygga fårösundsskott reducerade ställningen i inledningen av andra halvlek, innan KIK fortsatte med målorgien – med veterandebuterande Tony i spetsen. Han först gjorde 8-2, sedan 10-3 och 11-3 under matchens sista femton minuter. Kraft och vilja präglade Tonys mål.

Generellt sett var det bra spel av alla i Kappelshamn. KIK-lånet Conny var nog jämte Nisse Karlström i målet hemmalagets bästa spelare och Berra i rödvitt fick toffla in ett mål bakom KIK-målvakten Pålle.

Mot slutet av matchen var det rena rama sjukstugan – båda lagen hade bara åtta spelare på plan. Den unge domaren Jakob Bengtsson gjorde en helgjuten insats.

Veteranserien söndag 29 maj Fårösunds GoIK-Kappelshamns IK 3-11 (0-6)

Fårösunds IP kl 19.00 Publik 15 Domare Jakob Bengtsson

MV Paul Redner – HB Roland Pettersson, MB Mattias Andersson, MB Ola Larsson©, VB Jörgen Gräsman – HMF Tony Lindström, MMF Mattias Hillblom, MMF Håkan Sandström, VMF Anders Sjögren – HF Jörgen Pettersson, VF Joakim Lundin – Avb Kjell Engström 

Målen 0-1 Mattias H (Tony) 5; 10 0-2 Håkan (Mattias H) 10; 0-3 Anders (Mattias H) 12; 0-4 Ola (Tony) 16; 0-5 Kjell (Jörgen P) 17; 0-6 Jörgen P (Kjell) 26; 1-6 31; 2-6 39; 2-7 Mattias H (Kjell) 41; 2-8 Tony 45; 2-9 Håkan (Jörgen P) 49; 2-10 Tony 55; 3-10 (Berra) 59; 3-11 Tony 63+3

Byten 6 KE in JL ut; 50 HS ut; 85 JG ut; 87 MA ut