Ny hemmaförlust

Nicke värmer sig med mössa

Som lagledare vore det ett generalfel att påstå att ”säsongen är över”. Naturligtvis är den inte det. Men det som skulle bli säsongen, där vi på allvar skulle göra upp om seriesegern, ser i dagsläget snarare ut som säsongen, där vi får kriga för att inte åka ur. Efter tre spelade omgångar ståtar vi med föga imponerande noll poäng och alltjämt en nästsista plats. Det vill sig inte, hur vi än bär oss åt.

Förlorar man med 1-4 kan det tyda på en viss ”överkörning”. Var vi så mycket sämre? Svar Nej! Återigen har vi ett större bollinnehav, men vi skapar inte särskilt mycket framåt vilket iochförsig inte motståndarna gör heller. Skillnaden ligger i effektiviteten. Vi gör helt enkelt inte mål på chanser där motståndarna förvaltar likvärdiga chanser på ett avsevärt bättre sett

David löd uppmaningen efter förra matchen att skjuta mer och det resulterade idag i ett snyggt mål och reduce­ring till1-3tolv minuter in på den andra halvleken. Bra, fortsätt så.

Fem minuter senare kom avgörande1-4-måletsom går att diskutera. Vaisspelaren får stå omarkerad på bortre stolpen och nicka in bollen från en meters håll ur väldigt misstänkt offsideposition. Vår närmaste spelare ligger två meter ovanför. Men, det är domaren som dömer…

Man inte sticka under stol med att det ändå finns en del punkter som är till Väskindes fördel. För det första har de en bra backlinje som spelar resolut och inte släpper förbi något genom tokiga felbeslut. De har också ett rakare spel utan krusiduller. Vi däremot hemfaller alltför ofta åt en massa onödigt dutteliduttande som lika ofta skapar lägen för motståndarna.

Spelarkritik: Det fanns flera bra insatser. Backlinjen ska inte hängas för baklängesmålen även om det andra målet föregicks av lätt kalabalik där vi tappar markeringar och inte får undan bollen. Mats kämpar på som vanligt och hans nye mittbackskollega Uffe sprider lugn omkring sig.

Patrik gör en strong insats på mittfältet och han har visat att det är där han hör hemma. Framåt gör Waktis årsdebut och visar att han har mycket spring i benen. Nu fick han inte de bollar han skulle ha men det får han i nästa match, eller?

På målvaktsfronten gjorde den ”gamle” burväktaren Nisse årsdebut. Noterbart i sammanhanget var att han var den NIONDE som fick förfrågan om han kunde ställa upp i målet. Med Rille alltjämt skadad och övriga ”utbildade” målvakter också skadade/andra uppdrag + några förfrågningar hos utespelare med viss målvaktsrutin hamnade Nisse slutligen i skottgluggen. Han var alltså inte det nionde valet utan hade fått förfrågan långt tidigare om inte även han stått på skadelistan. Nisse kände inte efter så mycket och hoppade glatt in mellan stolparna. Målen var inte mycket att göra åt och i övrigt hade han en del ingripanden som visade att de gamla målvaktstakterna fortfarande sitter i.

Torsdag 5 maj Div V Kappelshamns IK – Väskinde AIS 1-4 (0-1)

Snäckersvallen kl 19.00; Publik 15 Domare: Teddy Larsson, assisterande Thaer Hilal Hussein o Benjamin Bingström

MV Nils Ingelmark – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson©, MB Ulf Norman, VB Daniel Weijmers – HMF Niklas Karlsson, MMF Patrik Westerlund, MMF Johan Lindberg, VMF David Söderberg– HF Adam Waktel, VF Daniel Boman – Avb Jörgen Sköldpil, Thony Olsson, Ola Larsson

Målen 0-1 10, 0-2 23, 0-3 straff (MP) 43, 1-3 David (Johan) 57, 1-4 62

Byten 67 JS in DB ut, 77 TO in PV ut, 78 OL in DW ut