Premiärstryk för B-laget

Lång bortaresa, kallt och lite tunt på avbytarbänken – men ändå en fullgod insats trots noll poäng. Så kan B-lagets seriepremiär sammanfattas. Spelmässigt var det en hyfsat jämn kamp, men hemmalaget skapade flest målchanser och det brukar löna sig i längden, så även denna kväll. Trots storspel av i mål inhoppade Oscar Bogren skrevs Hangvar/Kappelshamns-lagets förlust till 0-2.

Årets B-lagstrupp ser annars bredare ut än tidigare och vi har till och haft några träningsmatcher som gett vinster. Till denna kväll var det dock svårt att skramla ihop full bänk, så ena lagledaren – 45-årige Hangvars Axel Björlund – fick hoppa in från start på det centrala mittfältet och den andra – 63-årige Berra Sandström – fick vara ombytt på linjen. De båda klubbarnas målvaktsbrist löstes genom en frivillig anmälan i omklädningsrummet.

 Matchen började med lite böljande spel fram och tillbaka – kölden och det dåliga gräsunderlaget saboterade chanser till skönspel. Första halvlek blev mållös och till halvtid fick vi kom en avbytare till. Det skulle behövas, eftersom två av för dagen endast fyra KIK-spelare ådrog sig sträckningar.

 Ett par oväntade, lite turliga, men välplacerade skott ställde vår ypperlige målvakt Oscar vid ett par tillfällen under andra halvlek och vi i bortalaget lyckades inte förrän på stopptid skapa en riktig målchans – nick från Thony efter hörna. Så lite slokörade fick tretton gubbar åka hemåt flera mil norrut och en del av oss fick – som plåster på såren J – möta snöstormen före hemkomsten.

 Förutom Oscar i mål ska B-lagsdebuterande Göran Pettersson plussas för en strålande mittbacksinsats tillsammans med Mattias Hillblom.

 Div VI tisdag 3 maj 2011 IF Hansa/Hoburg B-Hangvar/Kappelshamn B 2-0 (0-0)

Hansvallen kl 18.55; Publik 10; Domare Anders Nyström

MV Oscar Bogren* – HB Adam Weijmers, MB Mikael Östervall*, MB Göran Pettersson*, VB Eduardo Mackado* – HMF Kristian Björklund*, MMF Mattias Hillblom©*, MMF Axel Björlund, VMF Daniel Gardell* – HF Claes Östergren*, VF Simon Rondahl – Avb Thony Olsson, Berra Sandström

Byten 46 TO in SR ut; 50 SR in AW ut; 77 BS in SR ut

Mål 1-0 55; 2-0 73

 * spelare med hangvarslicens