Tam insats på kyliga blåsiga Sudervallen

Lite större flyt och skärpa i matchens målchanser från bortalaget Hangvar/Kappelshamn B:s sida hade gett poäng i sudermetropolen Hemse. Som vanligt några sena återbud och omkastningar i tänkt laguppställning gav inte den uppladdning som hade behövts för att betvinga obesegrade Hemse på bortaplan.

 Nedflyttade Hemse har genom farmaravtal med Levide fått en större jämnhet i laget och det räckte när de för kvällen rödgula bortasspelarna krigade i motvind under första halvleken. Hemse hade då det mesta av spelet men fick inte ut så många chanser som vi. Ett mål lyckades dock hemmalirarna fixa före halvtid, till skillnad mot de våra som brände fem bra chanser till mål.

Efter pausen fick Hangvar/Kappelshamn fördel av vinden, men ett par försvarsmisstag gav Hemse en ledning med 3-0 efter en dryg timmes spel. Under matchens sista tjugo minuter försökte de rödgula det mesta, men avslutningarna blev inte tillräckligt vassa – förutom att debuterande Rickard ordnade en solklar straff som Thony säkert slog in. Då var det bara knappa tio minuter kvar av matchen och våra spelare fick inte riktigt tillräckligt inspiration att vända matchen på slutet i den allt kallare kvällsvinden.

Samtliga bortaspelare bör ha en högre växel att lägga in till kommande matcher och då lär laget ta många poäng i serien – om Hemse är obesegrade efter fyra matcher, bör vi kunna göra en liknande matchsvit framöver. Överraskande stor publiktillströmning förklarade funktionärerna med många tillresta levidebor!

Div VI tisdagen den 17 maj Hemse BK-Hangvar/Kappelshamn B 3-1 (1-0)

Sudervallen kl 19.00 Publik 45 Domare Luis Huerta

MV Johan Engström*– HB Tony Lindström, MB Mattias Hillblom*, MB Markus Tidblom*, VB Kalle Malmberg*– HMF Kristian Björklund*, MMF Fredrik Johansson*, MMF Daniel Gardell*, VMF Emil Pettersson*– HF Richard Eriksson*, VF Eduardo Mackado* – Avb Thony Olsson, Axel Björklund* (ej spel)

Målen 1-0 20; 2-0 52; 3-0 64; 3-1 Thony O (straff, Rickard) 81  

Byten 54 TO in RE ut; 74 RE in KM ut

* spelare med hangvarlicens