En bortapoäng – men vi tappar igen på slutet

Så tappar vi poäng igen i matchens sista skälvande sekunder. En 0-2-ledning förvandlades till först 1-2 i den 87:e minuten och sedan 2-2 på övertid i den 93:e. Det är som förgjort. När ska vi lära oss att tänka ”säkerhet” när det är några minuter kvar och vi sitter där med en till synes ”säker” ledning? Det finns ingen anledning att börja jaga ytterligare ett mål framåt utan hellre tänka på att stänga igen bakåt och spela med stor marginal. Hellre skicka bollen ut i en omloppsbana runt månen än att försöka krångla till det med en snygg passning som inte går hem eftersom den slås med för snäv marginal eller en dribbling i fel läge där man blir av med bollen och öppnar upp sig bakåt.

 Matchen som helhet går i bra tempo, där Levide vill ha bollen och Kappelshamn som fortsätter på den inslagna linjen som mot VAIK i DM, nämligen att krympa ytorna för motståndarna och ställa om fort på kontringar. I första halvleken fungerar detta bra och motståndarna har svårt att hitta in bakom vår stabila backlinje. Samtidigt är vi vassa framåt.

Vi chockstartar med att ta ledningen redan efter fem minuter. Danne B hittar rätt med ett skott från straffpunkten som inte ser helt otagbart ut. Men målvakten stördes av en del utsträckta ben.

I slutet på första halvleken hittar Limpan Macke med ett smörpass och Macke drar in 0-2 i bortre krysset momentet innan han blir överfallen bakifrån. Detsamma hände Limpan när han slog fram passningen. Detta var något som kännetecknade matchen rätt igenom och tråkigt nog ägnade Levide en stor del av energin åt att bråka med domaren. Att fortsätta tjafsa med domaren, trots att man fått domslutet med sig, kan man tycka att det är lite för mycket av det verbala i onödan.

I andra halvleken fortsätter vi efter samma mönster, men successivt tar Levide över i sin jakt att nå en kvittering. Jakten lönar sig. Därmed får man ytterligare ett bevis på att en match inte är slut förrän domaren blåser eldupphör. Fram till dess handlar det om att kämpa för allt vad tygen håller. Tyvärr kroknar vi, men en poäng får ändå anses vara godkänt med tanke på matchbilden. Skott på mål: 3-5

Många bra individuella insatser överlag. Patrik utsågs av matchkommittén till Matchens Lirare men vi hade flera som kunde aspirera på det priset.

Div V Levide IF-Kappelshamns IK 2-2 (0-2)

Levide IP kl 19.00 Publik 50 Domare Bengt Björnlund

MV Rikard Holmström HB Rickard Berggren, MB Mattias Boman, MB Mats Pettersson ©, VB Daniel Weijmers HMF David Söderberg, MMF Patrik Westerlund, MMF Johan Lindberg, VMF Ulf Norman HF Daniel Boman VF Marcus Broberg Avb Rikard Westeman, Peter Olofsson, Kristoffer Hedlund

Målen: 0-1 5 Daniel B (Patrik) 0-2 Marcus (Johan L) 39 1-2 straff 87 2-2 93

Byten: 46 PO in MarB ut, 61 RW in RB ut, 78 MarB in PO ut, 80 KH in UN ut