KIK föll med flaggan i topp!

Årets DM-spel blev bara en match lång för Kappelshamn. Visby AIK – serieledare av division IV och så här långt i serien utan förlust, stod för motståndet. Att uppgiften skulle bli svår för våra ”gossar” visste vi. Frågan var bara HUR svår? Med tanke på vårens klena resultat med tio raka förluster fanns det vissa farhågor om att detta kunde bli kattens lek med råttan där vi fick agera råttan. Därav blev intet.

Vårt grönsvarta lag gör en alltigenom heroisk insats och kämpar som aldrig förr. Det är länge sedan som matchtröjorna är dyngsura av svett, men efter dagens match kan man med lätthet vrida ur tröjorna.

Matchbilden blir annars ungefär vad vi hade förväntat oss. VAIK äger bollen och står för det konstruktiva spelet. Vi försöker täta till hemåt och gå på kontring. Vi lyckas med båda detaljerna. VAIK försöker hitta luckorna bakom vår backlinje, men backarna håller ihop och släpper inte mycket förbi sig. Längst bak agerar Rille med pondus och plockar upp de bollar som passerar igenom försvaret.

Kappelshamn håller 0-0 efter den första halvleken och leder till och med. skotten på mål med 3-2. Då har dessutom Waktis ett skott i stolpen.

Andra halvlek blir den första lik. VAIK fortsätter äga boll och skapar nu lite fler lägen i form av klara målchanser men. Det blir allt som oftast ett skott utanför eller över. Rilles kvot i antal svettiga räddningar ökar dock något i jämförelse med den första halvleken.

I den 74:e minuten är det emellertid dags att anteckna 0-1 i protokollet. VAIK får en feldömd straffspark som de förvaltar väl. Rackarns förargligt att nollan ska spräckas på detta sätt. Efter målet lyfter KIK upp spelet och börjar jaga en kvittering, men vi kommer inte närmare än ytterligare ett stolpskott. I slutminuterna får VAIK sätta spiken i locket med 0-2 då de snappar upp en missad bakåtpassning och kan forcera in bollen från nära håll.

Det blir således förlust för vårt tappert kämpande lag men vi faller med flaggan i topp och grabbarna ska ha all heder av att de stod upp och kämpade i 90 minuter. Med dagens inställning kommer vi att sopa mattan med motståndet i resten av serien. Frågan är hur långt det räcker när serien ska slutbokföras någon gång i oktober.

Bra spelarinsatser fanns det många av denna dag. Svårt att framhålla någon speciell då alla verkligen är bidragande till att göra en bra laginsats. De tretton som deltar – Thage är ombytt men ”nöjer” sig med att enbart coacha laget – kan därför klappa sig själva på axeln och säga ”Bra jobbat”!

 DM kvartsfinal onsdag 8 juni Kappelshamns IK-Visby AIK 0-2 (0-0)

Snäckersvallen kl 19.00 Publik 40 Domare  Nils-Eric Folebo-Lundberg assisterande Daniel Bengtsson och Benjamin Bjarneby-Hultman

MV Rikard Holmström – HB Pablo Valenzuela, MB Mats Pettersson©, MB Mattias Andersson, VB Daniel Weijmers – HMFDavid Söderberg, MMF Patrik Westerlund, MMF Marcus Broberg, MMF Adam Waktel, VMF Ulf Norman – TF Daniel Boman – Avb Jörgen Sköldpil, Mattias Boman.

Målen 0-1 74 (straff), 0-2 84

Byten 75 MB in PV ut, 82 JS in DB ut, 85 DB in DW ut